Sport Domaći nogomet

brza krila

Bivši napadač Bijelih iz prve ruke o porazu svoje teute u Latviji: Ventspils nas je iskontrirao, Hajduka neće

brza krila

Tomislav Bušić žarko je priželjkivao susret s Hajdukom, ali od njega izgleda neće biti ništa. U prvoj utakmici prvog pretkola Europske lige Bušićeva Teuta doživjela je težak poraz na gostovanju kod Ventspilsa (3:0), pa bi joj u revanšu u Draču sljedećeg četvrtka trebalo pravo čudo da ipak izbori okršaj s "bilima".

Golovima Sergijčuka (5.), Ulimbaševsa (78.) i Aiyeguna (88.) Ventspils je napravio golemi dio posla na putu do Poljuda, no Bušić smatra da rezultat nije pravi odraz zbivanja na travnjaku. Evo kako je bivši hajdukovac vidio ogled u Latviji:

- Utakmica je bila izjednačena, rezultat nije realan. Iskontrirali su nas kod drugog i trećeg pogotka. Napravili su nam ono što smo mi htjeli njima! - javio nam se Bušić jučer poslijepodne iz Istanbula, gdje je s momčadi čekao let za Tiranu.

Osjeti mu se razočaranje u glasu. Kako i neće kad je albanska momčad očekivala puno bolji rezultat od ovog.

- U trećoj minuti imali smo super šansu, ali je njihov vratar (op.a. Mahnovskij) obranio. Dvije minute kasnije primili smo nesretan gol. Da nije bilo toga, priča bi sigurno bila drukčija. U nastavku utakmice mi smo napadali i imali inicijativu, a oni su se povukli i čekali kontru. Eto, dočekali su je dva puta i tako je rezultat ispao grub po nas.

I statistika, koja doduše ponekad ne otkriva baš sve, ide u prilog Bušićevoj tezi da je utakmica bila izjednačena. Ventspils je imao 13 udaraca, od čega četiri u okvir, a Teuta 12 i tri u okvir. Korneri 4-4, blokirani udarci 4-4, zaleđa 2-2, a u posjedu lopte bolja je bila Teuta (53% - 47%). Međutim, ona najvažnija rubrika, golova, bila je debelo na strani Latvijaca.

Zanimljivo, pogotke za Ventspils, koji je igrao u formaciji 4-3-3, postigla su sva trojica napadača. Ukrajinac Mihajlo Sergijčuk stigao je ovog ljeta, baš kao domaći igrač Daniils Ulimbaševs koji je u dosadašnjih pet utakmica postigao već pet pogodaka. Najmlađi među njima, 21-godišnji Nigerijac Tosin Aiyegun već je treću godinu u klubu, a ove je sezone na devet golova u svim natjecanjima.

Iz prve ruke pitamo Bušića - kakav je Ventspils?

- Ima zanimljivih igrača. Najviše su napadali preko dvojice na krilima. Taj Nigerijac je baš dobar, brz igrač i mogao bi bez problema igrati u nekoj jačoj ligi. Drugi krilni je taj domaći igrač, Ulimbaševs. Eto, na njih bi Hajduk morao pripaziti ako budu igrali međusobno. Neloš je i zadnji vezni (op.a. kapetan Jevgenijs Kazačoks).

A gdje su im slabe točke?

- U analizi su nam najranjiviji izgledali na bekovskim pozicijama i na tome smo trebali bazirati našu igru, ali nismo napravili ništa od dogovorenog. Sve smo krivo radili - priznaje Bušić.

Kakav je travnjak, je li povoljan za igru?

- Je, dobar je. Prava trava. Može se na njemu igrati.

Ako Ventspils obrani veliku prednost iz prvog susreta i krene na Hajduk, Bušić uvjerava:

- Ma, Hajduk to prolazi!

Ali njegova se Teuta neće tako lako predati.

- Naravno da nećemo. Nemamo više puno izbora nego probati zabiti rani gol. Nikad se ne zna, sve je moguće - kaže Bušić koji još uvijek vjeruje u čudo i ponovni susret s Hajdukom.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet