Sport Domaći nogomet

Vatreni krenuli u Budimpeštu

Nema se puno vremena za analize, nedjelja donosi novi izazov: Mi smo favoriti kako god da se postavili, svi će na nama graditi svoj imidž i tražiti bodove

Vatreni krenuli u Budimpeštu

Za petak je stožer hrvatske nogometne reprezentacije otkazao je predviđeni trening. Igrači su dobili dan odmora, priliku za fizičku rekuperaciju i psihološku regeneraciju. Možda će u vacuumu od obveza i aktivnosti, svi zajedno trezvenije analizirati ''ono'' u četvrtak navečer i izbjegavati floskule: ''dobro je, pobijedili smo''.

Možemo se svi zajedno skrivati iza osvojenih bodova i tješiti kako će ubuduće biti bolje, ali moramo i konstatirati: ono protiv Azerbajdžana nije bilo dobro! Da je Dalićeva momčad odigrala ispodprosječnu utakmicu najbolje će nam posvjedočiti iskreni odgovor na pitanje: koliko je hrvatskih nogometaša protiv Azerbajdžana odigralo na razini svojih mogućnosti i reputacije? No, za lamentacije i jadikovke naprosto nemamo vremena.

- Nakon prospavane noći još sam zadovoljniji s utakmicom protiv Azerbajdžana jer je bila jako teška, ali smo dobro odgovorili. Strpljivo smo čitavih 90 minuta gradili tu pobjedu iako je bilo neočekivano teško nakon prvog gola. Malo smo se više i potrošili, nadam se da će se u momčad vratiti Brozović i Rebić jer su se oporavili, imali su više vremena za odmor, a vraća nam se i Lovren i sigurno ćemo biti čvršći za Mađarsku - kazao je izbornik Zlatko Dalić uoči puta u Mađarsku..

U nedjelju je nova utakmica, novi izazov. Hrvatska će u Budimpešti protiv Mađarske predstaviti i novu momčad. Jamačno kvalitetniju. U konkurenciju za početni sastav vraćaju se Dejan Lovren, Marcelo Brozović, Ante Rebić, a možda i Tin Jedvaj (o njegovom će eventualnom nastupu odlučivati liječnički segment stručnog stožera).

U taktičkom smislu, ogled na Groupama Areni, trebao bi biti bitno drugačiji od maksimirskog. Mađari će nakon poraza u Bratislavi, od Slovačke (0:2), tražiti rehabilitaciju u domaćem srazu s Hrvatskom. A u pretpostavljanoj igri trebali bi uživati ponajprije Perišić, Rebić, Kramarić...

- Izgubili su, ali nisu igrali loše, dobra je to momčad i vrući stadion. Mi idemo tamo na krilima ove pobjede. Mi smo favoriti kako god da se postavili, svi će na nama graditi svoj imidž i tražiti bodove, ali mi znamo svoje mogućnosti. Imali smo u utakmici protiv Azerbajdžana četiri debitanta, ali smo slavili. Mi znamo svoje kvalitete.

Shodno svojim navadama izbornik Dalić neće otkrivati formaciju koja će započeti utakmicu s Mađarskom. No, za očekivati je sastav: Kalinić - Jedvaj (Brekalo), Lovren, Vida, Barišić - Modrić, Brozović - Kramarić, Rakitić, Perišić – Rebić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet