Sport Domaći nogomet

poklonio dres tajaniju

Bivši direktor Hajduka u Europskom parlamentu potpisao protokol o pridruženju akciji 'Trener, saveznik zdravlja'

poklonio dres tajaniju

Doc. dr. sc. Fredi Fiorentini, bivši direktor Hajduka, a inače dopredsjednik Europske udruge nogometnih trenera (AEFCA) potpisao je u Bruxellesu protokol o pridruženju Udruge europski sveobuhvatnoj akciji "Trener, saveznik zdravlja". Dogodilo se to u Europskom parlamentu u Bruxellesu pod pokroviteljstvom Antonija Tajanija, predsjednika Europskog parlamenta.

Akciju za zdravlje i konkretno borbu protiv raka inicirali su svojedobno talijanski treneri okupljeni oko svoje asocijacije, uz Talijanski Savez (FIGC) i Olimpijski komitet (CONI), a zbog dobrih odnosa Fiorentinija i talijanskih trenera akciji se priključuje čitava AEFCA!

Otvorena je mogućnost da prezentaciju "Trener, saveznik zdravlja" možemo u blisko vrijeme najaviti i u Hrvatskoj, volio bi Fredi da to bude baš u Splitu, a mogli bi doći i treneri Massimiliano Allegri, Roberto Mancini, Carlo Ancelotti..., posebno Allegri koji je nositelj fundacije borbe protiv raka.

Pokrovitelj Tajani spreman je prisustvovati budućim prezentacijama akcije, te doći i u Split, kad kucne čas.

Akciju "Trener, saveznik zdravlja", podupiru talijanski liječnik dr Francesco Cognetti kao predsjednik udruge "Zajedno protiv raka", Walter Gagg, predsjednik AEFCA, te mr. Jose Pereira, poput Fiorentinija također dopredsjednik AEFCA, inače čelnik portugalske udruge trenera.

Fiorentini je darovao dres hrvatske reprezentacije Tajaniju, "desetku" Luke Modrića, koji je nakon mnogih priznanja nedavno izabran i za "Dalmatinca u svijetu", u izboru naše redakcije!      

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet