Sport Domaći nogomet

liga nacija

Novi problemi za Dalića uoči Engleske, zbog posjekotine ne može računati na još jednog igrača

liga nacija

Velike probleme ima hrvatski izbornik Zlatko Dalić uoči okršaja protiv Engleske u Ligi nacija. Nakon što je već šest Vatrenih otpalo za nastup protiv Engleske, Ivan Santini je potvrdio za Sportske novosti.

- Moram napraviti stanku zbog posjekotine na nozi, to traži određeno vrijeme, ali bit ću spreman za Jordan.

Santini je tako još jedan igrač na listi izostanka za dvoboj s Tri lava. Hrvatska će tako u ovom ogledu igrati bez sedmorice: ozlijeđeni su Brozović, Vrsaljko, Barišić, L. Kalinić, Čop i Santini, a zdravstvene probleme od prije ima Strinić.

Kod Santinija je riječ o posjekotinu koju je zadobio protiv Dinama u Europskoj ligi. Centarfor Anderlechta svakako bi trebao biti fit za nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

- Dinamo je u prednosti, ima šest bodova i ovog je velika šansa za njega da prezimi u Europi. No, još je dosta, četiri kola do kraja - komentirao je Santini.

Vrsaljka muči koljeno, nateklo je nakon što se poslije mjesec dana stanka vratio na teren u nedjelju. Lovre Kalinić duže osjeća tetivu i mora to riješiti, dok ostali imaju poteškoća s mišićima.

No, u niti jednom slučaju ne radi se o težem problemu osim potencijalno kod Vrsaljka. Pitanje je hoće li se moći na pravi način oporaviti bez operacije, a to znači i dužeg izbivanja. Višemjesečnog. Čini sve da to riješi na konzervativan način, međutim kad je nakon utakmice koljeno natečeno, nije dobro.

Dakle, od startera s polufinala SP-a s Engleskom nema Subašića, Vrsaljka, Strinića, Brozovića i Mandžukića.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet