Sport Domaći nogomet

dobro barata hrvatskim

Kondicijski trener Cibalije otkrio: Soudani je najprije psovao majku mojim igračima, a onda i meni 'majku cigansku'

dobro barata hrvatskim

Hrvoje Bradašić od prošle je jeseni kondicijski trener Nebeskoplavih, a od prošle subote Cibalijino - lice s tjeralice. Naime, nakon utakmice u kojoj su Nebeskoplavi potpisali najnoviju kapitulaciju protiv Modrih, koji su ih matirali u posljednjih 11 partija, u utrobi vinkovačkog stadiona nastao je metež. Svjedoci navode da fizičkog obračuna nije bilo, ali verbalni rafali frcali su posvuda. Jedan od njih pokosio je junaka utakmice Soudanija, kojega je Bradašić izvrijeđao na rasnoj osnovi. Evo Bradašićeve priče:

- Nakon prvog pogotka Soudani je potrčao prema skupini pričuvnih igrača iza našega gola koju sam zagrijavao i, revoltiran tko zna čime, počeo nam je psovati sve i svašta. Posvjedočiti o tome mogu naši pričuvni igrači, ali i nekoliko fotoreportera - napominje Bradašić u uvodu priče koja je nastavak dobila nakon utakmice “u tunelu usred mraka”...

- Pričekao sam Soudanija na ulazu u tunel i pitao ga što mu je to trebalo, kako se može tako ponašati i što su mu naše majke krive, a on mi se unio u lice. Fizičkog kontakta nije bilo, opsovao mi je opet majku cigansku, na što sam reagirao onako kako nisam smio.

Itekako je pritom sporan koloritni pridjev koji je Bradašić rabio u kontekstu Soudanijeve boje kože...

- Najiskrenije se ispričavam Soudaniju, istinski mi je žao, stvarno nemam ništa protiv njega kao osobe druge rase i vjere. Hladne glave nikada nikome to ne bih rekao, ali bio sam isprovociran, što me, dakako, ne opravdava, ali... Nisam rasist, u karijeri sam radio s mnogim igračima drugačije boje kože i nikada ni s kim nisam imao nikakav problem ili prema nekome od njih bilo kakvu predrasudu. To nije bilo u redu od mene, nisam ponosan na to što sam rekao, još jednom velika i iskrena isprika Soudaniju, i to isključivo zbog tog neprimjerenog pridjeva. U svemu ostalome nas smo dvojica kvit, stradale su nam obje majke, ni krive ni dužne...

Bradašić umjesto zaključka dodaje:

- Ne bih ulazio u detalje, ali moram reći da se Dinamov trener Jurčević pokazao velikim gospodinom. Samo još toliko.

Dakako, oglasili su se i iz vinkovačkoga kluba. Riječ uzima predsjednik Josip Kuterovac, inače i član IO-a HNS-a:

- Prvo, žalimo što nakon dobre utakmice odigrane u sjajnom ambijentu moramo govoriti o ovome. Drugo, HNK Cibalia ne stoji iza Bradašićevih riječi i od njih se odlučno ograđujemo. Naš klub i inače ima nultu stopu tolerancije na rasizam, govor mržnje, diskriminaciju po bilo kojoj osnovi. Protiv Bradašića ćemo pokrenuti interni disciplinski postupak.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet