Sport Domaći nogomet

oprezno

Nekadašnji vratar Hajduka poziva na oprez: Tko Nigeriju shvati olako odletjet će iz Rusije ekspresno

oprezno

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je siguran da jednu poziciju ima čvrsto pokrivenu, oba je drže nekadašnji vratari Hajduka Daijel Subašić i Lovre Kalinić. Pozicije u klubu su im izvrsne, miljenici su navijači, a i mediji im posvećuju zasluženu pozornost.

Recimo u Gentu Lovre Kalinić je već odavno na razini „sv. Lovre spasitelj“, titule koji je stekao na Poljudu. Brani izvrsno i belgijski mediji već polako navikavaju navijače da bi vrlo brzo mogla „sletjeti“ neka ponuda za njega, a odlazak na Svjetsko prvenstvo smatraju neupitnim.

Suparnici u skupini, onoj prvoj nisu lagani, dapače, Kalinić je već apostrofirao najopasniju stepenicu, susret protiv Nigerije. prvenstveno jer svlačionicu u Gentus s njim dijele dva mlada reprezentativca Anderson Esiti i Moses Simon. Pričaju i međusobno o tom dvoboju.

- Imam dojam da mnogi podcjenjuju Nigeriju, ovdje su sa mnom Simon i Esiti, dva mlada vrsna nogometaša koji će možda teško izboriti mjesto u momčadi, a igraju izvrsno. Upozorili su me da su Nigerijci sastavljeni uglavnom od momaka koji su vrlo snažni i brzi, ali su naviknuti i na obaveznu igru, odgovorniji su nego prije. Sada su više okrenuti momčadskoj igri nego samoisticanju.

Hrvati pak u tom dvoboju vide prolazak u sljedeću rundu.

- Neće biti nimalo lako, samo ako pristup dvoboju malo slabiji dvoboj može otići u „krivu stranu“, nekako sam uvjeren da onaj tko Nigeriju shvati olako odletjet će iz Rusije ekspresno – zaključio je Lovre Kalinić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet