Sport Domaći nogomet

vihor s krila

Zabio kad je bilo napotrebnije: Pobijedili smo u Kijevu, neće biti problema niti u Pireju

vihor s krila

Dvije posljednje utakmice hrvatske reprezentacije (Ukrajina, Grčka) sugeriraju kako momčad dobro funkcionira - pod pritiskom. Ali i pojedinačno, hrvatski su nogometaši u Kijevu i Maksimiru odigrali ''nadomak gornje granice svojih mogućnosti''. Neki su imali i dodatni motiv. Poput Ivana Perišića...

Nakon neodlučenog ishoda s Finskom (1:1) na Rujevici hrvatska se reprezentacija zatekla u slijepoj ulici glede plasmana na Svjetsko prvenstvo. A medijske su kritike, poput tsunamija, pomele sve što je vezano uz reprezentaciju. Neki su kritičari isticali i minoran kvalifikacijski učinak Ivana Perišića (tek jedan pogodak, i to Kosovu u pobjedi - 6:0). '

'Prozvani'' nogometaš Intera ''odazvao'' se u četvrtak navečer iznimno važnim golom. Postigao je zgoditak za 3:1, samo tri minute nakon što su Grci pogotkom Papastathopoulosa utakmici dali notu neizvjesnosti.

- Taj nam je gol bitno olakšao situaciju. Nije bitan strijelac već činjenica da Hrvatska igra dobro i pobjeđuje. Odigrali smo utakmicu na vrhunskoj razini. Nijednog trenutka nismo gubili kontrolu. I kada smo primili gol vidjelo se koliko vjerujemo jedan drugome. Bio je veliki gušt igrati pred punim stadionom, uz poticajno navijanje. Zadnje dvije godine takav ambijent nismo imali. Nije stoga čudno da smo upravo protiv Grčke ''stisnuli'' od prve minute i odigrali najbolju utakmicu u ovom ciklusu - ističe Perišić.

Kvalifikacije međutim još nisu zgotovljene...

- Uvjerenja smo kako i u Pireju možemo odigrati na ovoj razini. Znamo da nas ondje čeka paklena atmosfera. Ali, zar nije bilo tako i u Kijevu, pred 70.000 domaćih navijača? Grci će vjerojatno inzistrirati na pritisku od prve minute. No, ne smijemo se povući i griješiti kao protiv Finske. Lopta u grčkoj mreži vjerojatno bi riješila sve dvojbe i smanjila pritisak. Ne bojimo se izazova na stadionu Karaiskaki. Odigramo li kao u Maksimiru, Grčka neće imati puno šansi - smatra Perišić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet