Sport Domaći nogomet

STIŽU I RUŽNE PORUKE

Slučajni junak dan kasnije otkriva: Razočaran sam što sam jedini i što nije išlo automatizmom od strane Saveza, sad sam ispao kao nešto, a to mi nije bila namjera

STIŽU I RUŽNE PORUKE

Goran Kvalić, dan poslije. Što se promijenilo u Plominu, što se "plominilo" u HNL-nogometu?!

- Opet bih isto napravio! - kaže nam Kvalić, makar prolazi kroz turbulentne dane kakve nipošto nije očekivao.

- Uh, kakav mi je bio dan? Naporan. Nema tko nije zvao. Telefon od utorka popodne ne prestaje zvoniti. Ne, nisu me zvali iz klubova, nije Rijeka... Ne mislim na klubove, nego na medije, novine. Televizije RTL i Nova su tražili da dođu snimati.

Navodno ste ih odbili?

- Jesam, previše mi je sve to. Ne mogu to ispratiti. I šef me gleda na poslu, što se događa, jer ne mogu biti produktivan!

Tko je šef?

- Još i to da vam kažem?! Nemojte. Neće im se svidjeti. Stvarno, zvoni mi telefon i ne mogu biti produktivan. Zvala me i prijateljica iz Njemačke da dođem kod nje neko vrijeme, da se ohladim i ja i sve oko mene. Ne, nisam oženjen, hvala na pitanju.

Nije zvala Rijeka, a je li zvao vratar Prskalo, njega poznate?

- Ma ne, nismo si tako dobri da ima moj broj. Zvali su me dečki iz Armade. Samo da pozdrave.

A je li bilo prijetnji iz suprotnog tabora?

- Bilo je nekih poruka, ružnih, ali zanemarivo. Kojih? Pa eto, "Rijeka Srbija" ili da dođem na prebrojavanje rebara u Zagreb. Ali, što da radim?! Istodobno mi je jako puno ljudi iz Zagreba slalo pozitivne poruke! Nisam nikome ni odgovarao. Sve skupa mi je to previše. Da, to mi šalju na "facebook". A ja nisam nešto previše aktivan na "fejsu", ali neka bude kako jest.

Jeste li mogli pomisliti da će biti takve pompe?

- Nadao sam se da neće ime ići u javnost, ja se jesam potpisao, nemam što kriti, ali vani je to izašlo iz HNS-a, nisam to očekivao.

- Opet biste ponovili? Amater iz Plomina uskratio najskupljem igraču lige nastup u derbiju protiv Hajduka?!

- Ja sam to napravio... Razočaran sam što sam jedini i što nije išlo automatizmom od strane Saveza. Sad sam ispao ja ne znam šta, neki heroj, a to mi nije bila namjera. Krenuo sam to napraviti... Da, i opet bih. Sad sam u novinama više ja nego oni koji bi trebali biti. Sad sam kao Todorić!

Velika je uzbuna nastala.

- Ja se nadam da će se smiriti sve za koji dan. Za vikend ću u planinarenje, tu su kod nas u Plominu sama brda... Nisam siguran niti hoću li do Pule, na utakmicu Istre i Rijeke - ispričao nam je Goran Kvalić. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet