Sport Domaći nogomet

propustio estoniju zbog ‘privatnih razloga’

Petrić: Laž je da sam izostao zbog mađioničarskog tečaja

propustio estoniju zbog ‘privatnih  razloga’

Akcija '’kako bez napadača pobijediti Estoniju’’ dobila je pejorativni kontekst. Uz službeno očitovanje izbornika Slavena Bilića o epidemiji ozljeda (Eduardo, Klasnić, Mandžukić, Bilić, Jelavić, Kalinić) i dogovornom otpustu (Olić, Petrić), na dan utakmice u Talinu, u hrvatskom se tisku pojavila '’zanimljiva informacija’’ prema kojoj je Mladen Petrić nastup otkazao zbog unaprijed upisanog – mađioničarskog tečaja!?

U hotelu Marion, gdje je smještena hrvatska momčad, spomenuta je vijest dočekana s gnušanjem. Stožer je izostanak napadača HSV-a opravdao '’privatnim razlozima’’. S obzirom da su privatne naravi nitko ih nije želio komentirati.

'’Pohađanje mađioničarskog tečaja’’ zapravo je najviše uznemirilo samog Petrića. Stoga je, uz suradnju glasnogovornika reprezentacije Davora Gavrana, ponudio prigodno priopćenje

- Odgovorno tvrdim kao je objavljeni napis notorna izmišljotina i najobičnija laž. Autorima takvih konstrukcija, uz sav respekt prema novinarskoj struci, ne želim davati dodatni publicitet niti ću ikada komentirati slične neistine tko god da ih plasira i s kakvim god motivom i ciljem – stoji u priopćenju.

U Hamburgu su hrvatskom reprezentativcu Mladenu Petriću dali nadimak “mađioničar“ ne samo zbog njegovih spektakularnih golova u dresu HSV-a, nego i zato što se u slobodno vrijeme uistinu bavi mađioničarstvom.

– Ne usuđujem se raditi nikakve složene akcije oslobađanja ili odvezivanja poput slavnog Houdinija, ali znam više od jednostavnih trikova s kartama. Ponekad mi pođe od ruke sakriti stvari ili učiniti da lebde u zraku. Fascinira me kako jednostavnim trikovima možete iznenaditi ljude i obožavam gledati u njihove oči pune nevjerice nakon što mi uspije trik - svojedobno je rekao Mladen Petrić.

Mađioničarstvom ga je zarazio stariji brat Josip, koji je 14-godišnjem Mladenu poklonio knjigu s mađioničarskim trikovima za početnike. Za vrijeme boravka u bolnici zbog operacije slijepog crijeva, dječak Mladen je upoznao svoj novi hobi.

- Morao sam ležati u bolnici, a brat mi je želio dati nešto što bi me zabavilo, umanjilo mi dosadu. Donio mi je knjigu o mađioničarstvu i tako je počelo sve s mojim hobijem - objasnio je Petrić u jednom intervjuu za službenu stranicu Bundeslige.

U međuvremenu je sudjelovao na nekoliko seminara mađioničarstva, a uoči utakmica često zabavi kolege nogometaše svojim malim show programom.
Neki bi mogli pomisliti i kako svoje znanje o iluzionističkim trikovima koristi i na nogometnome terenu.

Naime, Petrić je u studenome 2006. godine, dok je još bio igrač švicarskoga Basela, poput iskusnoga vratara obranio jedanaeterac!

Bilo je to u susretu Lige UEFA s francuskim Nancyjem.

Vratar Costanzo u sudačkoj je nadoknadi skrivio penal i dobio crveni karton, nakon čega je svoj dres predao Petriću, dajući mu savjete kako obraniti udarac.

Hrvatski napadač dobro se snašao, bacio se i obranio udarac igrača Nancyja Chretiena. Je li i to bio mađioničarski trik?!

m. bariša, E. Zelić, T. Bilić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet