Sport Dalmacija u balunu

iz šibenskog kantuna

Šare: Iznenadio sam se kada je sudac izvukao crveni

iz šibenskog kantuna

U taboru Šibenika miješali su se osjećaji tuge zbog poraza, ali i ponosa zbog dobrog dojma kojeg su  ostavili u dvoboju s Hajdukom. S tom tezom složio se i Mehmed Alispahić, najiskusniji nogometaš Šibenika koji pamti i susrete sa Splićanima u finalu Kupa 2010. godine:

– Rekao bih da smo odigrali dosta dobru utakmicu i možemo biti zadovoljni svime osim rezultatom. Držim da smo prije crvenog kartona Šari, čak bili i opasniji suparnik- kazao je Alispahić.

S tribina se činilo kako je sudac Jović pretrogo poslao Šaru ranije pod tuš:

– Ne bih htio pametovati i govoriti je li to bilo prestrogo. Mislim da su svi sve dobro vidjeli. Protestirali smo ne nekoliko sudačkih odluka, misleći da su donesene na našu štetu. Činjenica je da je isključenje prelomilo utakmicu. Da smo ostali kompletni, mislim da bismo imali što reći na terenu, to više što Hajduk nije impresionirao- govori Alispahić.

Kako komentirate atmosferu na tribinama?

– Lijepo je bilo igrati pred ovoliko publike. Naši navijači su nas ispratili pljeskom i nakon poraza, jer su osjetili da smo dali zadnji atom snage- komentirao je Alispahić.

Komentirao je i nemile događaje uoči utakmice, odnosno tučnjavu Torcide i Funcuta u centru Šibenika:

– Nikako nije dobro da se takve stvari događaju. Igrači bi uvijek trebali biti glavni akteri, a ne neki faktori van travnjaka- zaključio je veznjak Šibenika.

Zadovoljstvo i nezadovoljstvo vagao je i trener Šibenika Borimir Perković:

– Nezadovoljan sam rezultatom i isključenjem Šare- počeo je Perković s negativnim stvarima. Vrlo brzo je prešao na one pozitivne:

– Ma, zadovoljan sam igrom svoje momčadi. Tehnički, taktički i trkački bili smo na visokom nivou, parirali smo Hajduku 70 minuta, iako smo bili s igračem manje. Dapače, do crvenog kartona Šari bilo je odlično s naše strane. Imam osjećaj da bi tako bilo sve do kraja utakmice. U 90 minuta bismo stvorili neke šanse i vjerujem zabili gol. Ne bi Hajduku bilo lako- analizirao je trener Šibenika.

Poznati ste kao miran trener, ali ste i vi udaljeni s klupe. Čime vas je sudac Jović toliko isprovocirao:

– Reagirao sam na situaciju kod aut linije gdje nije bilo prekršaja Muse kojeg je signalizirao pomoćni sudac. Mislim da sam sto posto bio u pravu. Ali, eto završio sam na tribini, ni prvi ni zadnji trener kojemu se to dogodilo- rekao je Perković.

Svoje isključenje, odnosno spornu situaciju koja je vjerojatno odlučila utakmicu komentirao je i Perica Šare, branić Šibenika:

- Čim sam napravio prekršaj, pomislio sam da zaslužujem žuti karton. Iznenadio sam se kada  je sudac izvukao crveni. Mislim da je to prestrogo, to više što je to bio prvi žešći start na utakmici. Čak sam na trenutak pomislio da me je isključio zato što sam bio posljednji igrač u obrani. Kasnije sam u svlačionici vidio da su još dva igrača bila iza mene- zaključio je Šare.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu