Sport Dalmacija u balunu

Poslovanje kluba

Služba gospodarskog kriminaliteta provodi izvide: Splitu prijeti stečaj, Žužuli se bore da spase ‘crvene’

Poslovanje kluba

Nakon što je RNK Split, pritisnut financijskim obavezama, iz Prve nogometne lige pao u Treću ligu, njegov predsjednik Slaven Žužul nastavlja se boriti.

Želi da klub iz Parka mladeži opstane i da mu jednog dana uspije vratiti staru slavu. No, u međuvremenu RNK Split se našao pod povećalom kriminalističke policije.Naime, Služba gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, provodi izvide u vezi poslovanja tog kluba.

Tužiteljstvo tako obično postupa po prijavi radnika ili drugih vjerovnika, iako se na taj potez može odlučiti i temeljem medijskih natpisa o neisplati plaća igračima koji su radi naplate svojih potraživanja pokretali arbitražne postupke pred HNS-om. Dok nismo mogli dobiti izjavu Slavena Žužula, jer ga je odvjetnik upozorio da bi izlaženjem u javnost, već i u ovoj ranoj fazi postupka, počinio kazneno djelo, u RNK Split kažu da je policija morala reagirati na anonimne kaznene prijave radnika koji nisu primili plaće.

Prema neslužbenim podacima, Služba gospodarskog kriminaliteta, na čijem je čelu Jozo Ćurić, od Financijske agencije (Fine) u Splitu je zatražila podatke o računima RNK Splita u svim bankama, koliko su dana u blokadi i na koji iznos, te redoslijed vjerovnika koji su sjeli na klupske račune, što pokazuje kojim će se redom naplaćivati ako i kada u klub stignu novčana sredstva.

- Plaće nismo mogli isplaćivati jer je račun u blokadi. Iznos blokade nije velik, a od novca koji legne na račun ljudima se podmiruju dugovi. Nedavno smo imali uplatu od koje su se neki već naplatili. Ono što slijedi je da će ili Fina po sili zakona podnijeti prijedlog za stečaj kluba kada se za to ispune uvjeti (a to je 120 dana neprekidne blokade op. p.), ili će klub ići u predstečajnu nagodbu ili će posuditi novac da isplatiti zaposlenike - vele u RNK Splitu.

Dodaju da još nije ni blizu situacije da su 120 dana u blokadi, što bi bio jedan od stečajnih razloga. Provjerili smo i na Trgovačkom sudu u Splitu gdje su potvrdili da do sada nitko, znači ni Fina, Žužul, grači, treneri ni ostali vjerovnici, nisu zatražili stečaj RNK Splita.

- Borimo se. Da smo ostali u Drugoj ligi mogli smo prodat Božu Mikulića i riješili bi sve probleme. Ovako smo ostali bez svih ugovora. Imamo naknadu od razvoja igrača, moramo naći neke sponzore. U Trećoj ligi imamo manji budžet za plaće igrača - kažu u Parku mladeži.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu