StoryEditorOCM
Borilački sportoviOsam predstavnika

Kreće judo - spektakl, počinje Svjetsko prvenstvo u Dohi, Matić najavljuje nove medalje: ‘Ako mogu ja, mogu i oni‘

Piše I. R.
7. svibnja 2023. - 14:37

Nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, kreće i ono judaško u Dohi. Od danas, pa do 14. svibnja najbolji u ovom sportu odmjerit će snage za titule svjetskog prvaka. I Hrvatska se tu itekako ima čemu nadati. Lijepu našu će predstavljati osam natjecatelja - sedam ženskih i jedan muški.

U Dohi će se boriti Barbara Matić (Pujanke Split) i Lara Cvjetko (Solin), obje kategoriji do 70 kg. Uz Matić i Cvjetko, za normu su se izborili sljedeći: Ana Viktorija Puljiz (-52 kg, Solin), Tihea Topolovec (-57 kg, Solin), Iva Oberan (-63 kg, Župa dubrovačka), Katarina Krišto (-63 kg Dalmacijacement, Kaštel Sućurac), Tina Radić (+78 kg Student Split), te jedini muški predstavnik Zlatko Kumrić (-100 kg, Student Split).

image
Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Nova berba medalja

Matić će jurišati na treći naslov svjetske prvakinje. Podsjetimo, na prošlom Svjetskom prvenstvu u povijesnom hrvatskom finalu je bila bolja upravo od Cvjetko.

- Novo Svjetsko prvenstvo mi je baš brzo došlo. Bila sam koncentrirana na to da zaliječim ozljedu koljena i mislim da sam uspjela. Odradila sam nekoliko borbenih treninga i za sada nema boli - zadovoljna je Matić.

Spremna je i Cvjetko, srebrna s prošle svjetske smotre.

- Ove godine sam nositeljica i znam da se nešto očekuje od mene. Ali neću stavljati pritisak na sebe. Vjerujem da ću prikazati svoj najbolji judo.

Raspored

Finala su svaki dan od 17 sati.

Ponedjeljak 8.5.

- 52 kg (Puljiz)

Utorak 9.5.

- 57 kg (Topolovec)

Srijeda 10.5.

- 63kg (Oberan, Krišto)

Četvrtak 11.5.

- 70 kg (Matić, Cvjetko)

Petak: 12.5.

- 100 kg (Kumrić)

Subota 13.5.

+ 78 kg (Radić)

Nedjelja 14.5.

Mješovite ekipe

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:44