stdClass Object ( [id] => 1307765 [title] => Žalosno je što je Puljak doslovno prepisao moje riječi iz ostavke u kotaru, to je neprihvatljivo zadiranje u privatnost [alias] => zalosno-je-sto-je-puljak-doslovno-prepisao-moje-rijeci-iz-ostavke-u-kotaru-to-je-neprihvatljivo-zadiranje-u-privatnost [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak posrnuo je preko vlastitog obećanja. Nebrojeno puta je ponavljao, najavljivao i javnosti plasirao dokaze njihova stručnog i neovisnog kadroviranja u gradskim tvrtkama i ustanovama, ali je sve palo u vodu kada se Tamara Visković trebala izabrati na mjesto ravnateljice Multimedijalnog kulturnog centra (MKC).

Nakon što je Upravno vijeće MKC-a dalo pozitivno mišljenje, gradonačelnik nije podržao kandidaturu Tamare Visković za čelnu ženu ustanove, isključivo zbog njezine političke opredijeljenosti.

Doduše, Puljak navodi dva razloga za negativno mišljenje, ali bi se o razložnosti prvoga moglo naširoko raspravljati.

- Prvi je u tome što iz angažmana gospođe Visković u situacijama u kojima smo mi svjedočili u posljednje dvije godine ne možemo zaključiti da će se u potpunosti posvetiti poslu ravnateljice u opsegu u kojem mi mislimo da je potrebno.

Drugi razlog je što se radi o čelnici ogranka aktivne političke stranke, a imamo već neugodna iskustva s takvim slučajevima, te mislimo kako postoji realna opasnost da se na toj poziciji dogodi da čelna osoba vodi politiku stranke, a ne politiku grada – obrazložio je splitski gradonačelnik.

Bez obzira na njezine kompetencije i dugogodišnje iskustvo, Tamaru Visković ovakav epilog nije iznenadio.

- I ja i Upravno vijeće koje me predložilo smo bili svjesni da postoji mogućnost ovakvog raspleta, o tome smo razgovarali, i zahvalna sam im što su bili spremni na rizik. To puno govori. Moja sumnjičavost oko mogućnosti potvrde na Gradskom vijeću nije bila vezana uz ikakve političke ili principijelne razloge, već uz praćenje dosadašnje prakse kadroviranja koja, uz tek nekoliko iznimaka, ima izvjestan, ajmoreć... obrazac – direktna je Visković.

Nije ju razočarala takva odluka splitskoga gradonačelnika. Povukla je kandidaturu prije nego što ju je lokalni parlament imao priliku izglasati kao novu ravnateljicu MKC-a.

---

image

Tamara Visković glasa na izborima iz lipnja prošle godine

 

 

Vojko Bašić/Cropix
---

- Ni na osobnoj ni na profesionalnoj razini ne osjećam se pogođena ovakvom odlukom. Smatram da čovjek jednom kada se javno eksponira u bilo kojem formatu, a pogotovo političkom, mora biti spreman da će to imati utjecaj na sve segmente njegova života, često na načine koji neće biti niti pravični niti ugodni. Dakle, na toj razini nemam potrebe ulaziti u raspravu – kazala je Tamara Visković, no ono što drži interesantnim su opća načela koja stoje iza logike gradonačelnikova obrazloženja u kojem je javnost mogla saznati zašto joj je uskratio potporu u kandidaturi.

Budući da je gradonačelnik Puljak u obrazloženju rekao da "postoji opasnost" da (neki kandidat) na svom radnom mjestu "provodi politiku stranke" namjesto "politike grada", Visković drži da takvom izjavom gradonačelnik tvrdi da postoji neka artikulirana politika grada vezana uz to konkretno područje, kao i da politika stranke Možemo predstavlja realnu opasnost za grad i da je predloženi program vođen postulatima te opasne politike.

- Također, tako tvrdi i da je moguće provoditi neku javnu politiku, bila ona kulturna, obrazovna, gospodarska, u jednoj izoliranoj sredini, mimo postojećeg sustava. Bojim se da niti jedna od ovih pretpostavki nije točna.

Niti grad ima neku razrađenu kulturnu politiku koja bi se mogla ugroziti, niti kulturna politika Možemo predstavlja ikakvu opasnost, niti predloženi program na ijedan način stoji u raskoraku s onim što je ova gradska vlast iznijela u svojim pred i post izbornim obećanjima. Dapače, on vrlo konkretno razrađuje mogućnosti njihovih ostvarivanja – naglasila je Visković.

Nedvosmisleno je poručila da se "ovakvim rezoniranjem šalje poruka građanima da im svaki politički angažman izvan kabanice HDZ-a može samo naštetiti u životu".

- Da se razumijemo, ne govorim o samoj odluci, već o logici njezina tumačenja – dodala je.

Posebno se osvrnula na prvi razlog koji je gradonačelnik naveo u svom obrazloženju zašto je Tamari Visković uskratio podršku u kandidaturi. Naime, zanimljiva je kratka pričica koja stoji iza takvog razloga, koje je nakon nekoliko čitanja iznimno teško razumjeti.

Da ponovimo obrazloženje prvog razloga: "...iz angažmana gospođe Visković u situacijama u kojima smo mi svjedočili u posljednje dvije godine ne možemo zaključiti da će se u potpunosti posvetiti poslu ravnateljice u opsegu u kojem mi mislimo da je potrebno".

---

image

Tomislav Tomašević i Tamara Visković - opravdanje za odbijanje kandidature za vodstvo splitskog MKC-a
 

Duje Klarić/Cropix
---

- Arbitrarne procjene o tome ima li netko u svome danu dovoljno vremena da se bavi ovim ili onim poslom je neprihvatljivo zadiranje u privatnost u kontekstu javnog natječaja. Ima li netko na brizi starog i nemoćnog, ima li u obitelji osobu s invaliditetom, bolesno dijete, je li sam pogođen nekim hendikepom, jeste li samohrani roditelj, jeste li trudni, bolujete li od kakve kronične bolesti, nisu pitanja koja kandidatu uopće smiju biti postavljena, a kamoli referentna za odluku. Spominjem to zato što sam riječi kojima je obrazložen moj navodni nedostatak vremena za obavljanje izazovnog posla, ja sama, nedugo prije, upravo tako sročila u tekstu svoje ostavke na mjesto kotarske vijećnice – objasnila je Visković.

Dakle, identičan razlog zbog koje je dala ostavku na mjestu kotarske vijećnice na Bolu, splitski gradonačelnik Puljak je doslovno prepisao i naveo kao razlog zbog kojeg joj neće dati podršku na mjestu ravnateljice Multimedijalnog kulturnog centra. Visković je rekla da je to žalosno.

- Zbog privatne situacije koja je u tom trenutku trajala duže nego što sam očekivala, zaključila sam da trebam prioritizirati svoje aktivnosti u kotarskom vijeću. Prioritet su dobili obitelj i posao, dva mjesta na kojima nemam zamjenu, i u koje je moja energija uložena maksimalno.

Ostale su obaveze delegirane sposobnim i motiviranim ljudima. Što je upravo ono što bi i trebao raditi suvisao upravljač. O razlozima takvog poteza u razgovorima s uključenima sam bila otvorena, jer nisam željela da itko to pripiše ičemu drugome osim objektivnim okolnostima. Koristiti te riječi kao opravdanje za uskraćivanje podrške je žalosna praksa. Definitivno bi bilo bolje ne reći ništa – poručila je naša sugovornica.

---

image

Tamara Visković: Ima li netko na brizi starog i nemoćnog, ima li u obitelji osobu s invaliditetom, bolesno dijete,..., nisu pitanja koja kandidatu uopće smiju biti postavljena, a kamoli referentna za odluku

 

 

Duje Klarić/Cropix
---

Nažalost, u cijeloj priči, o kompetencijama Tamare Visković nije bilo govora. Nije moglo biti govora jer je riječ o dugogodišnjoj kulturnoj djelatnici koja je, između ostalog, od 2000. do 2005. godine radila u MKC-u kao voditeljica likovnog programa, potom je od 2005. do 2009. bila članica Gradskog poglavarstva za kulturu, da bi se nakon Banovine ponovo vratila u MKC kao voditeljica likovnog programa. Pamtimo je i na čelu Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje "Zlatna vrata" od 2015. do 2019. godine, a nakon isteka mandata do danas je ostala voditeljica programa Centra.

Dakle, dobro poznaje Dom mladih, MKC, sadržaje i procese koji se odvijaju, kao i proračun, administrativne i stručne elemente. Nije manje važno ni što je upoznata i s procesima gradske administracije, ali ništa od toga nije bilo dovoljno jer je Visković predsjednica splitskog ogranka stranke Možemo. Stranke s kojom splitski gradonačelnik ima jako dobre odnose na nacionalnoj razini, ali ne i na lokalnoj.

Još jednom smo pitali Ivicu Puljka podsjeća li ga takvo kadroviranje na neke bivše vlasti, od kojih se on uporno ograđuje. Nije se složio s takvom tezom.

- Nije tako. Imamo ravnatelje koji su iz drugih političkih opcija. Ona je aktivna političarka, predsjednica stranke... Iz njezine aktivnosti u dosadašnjim susretima nismo zaključili da će se ona moći u potpunosti posvetiti tom poslu – ponovio je Puljak te naglasio da je njihovo pravo hoće li nekoga podržati ili ne.

Istina, od početka je njihovo pravo bilo politički kadrovirati svoje ljude na direktorskim pozicijama javnih ustanova i poduzeća, ali su odlučili da to neće raditi. Sve do ovog slučaja, kada su predomislili i politiku staviti prije stručnosti.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Tamara Visković: [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Tamara Visković: 2 0 7762 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-18 12:39:55 [created_by] => 3122 [created_by_alias] => Gabrijela Radanović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-18 20:40:17 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-07-18 20:40:17 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Žalosno je što je Puljak doslovno prepisao moje riječi iz ostavke u kotaru, to je neprihvatljivo zadiranje u privatnost [metakey] => Tamara Visković, Kadroviranje u SPlitu, Upravno vijeće MKC-a, Dom omladine, Ivica Puljak, kotarski vijećnik [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/18\/22484958.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/18\/25205605.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/18\/22545922.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/18\/22400564.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/18\/15940704.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Tamara Viskovi\u0107 i Ivica Puljak za predizbonog su\u010deljavanja kandidata za gradona\u010delnika, u organizaciji Slobodne Dalmacije
\n\u00a0<\/p>","

Split, 210622.
\nHNK.
\nDrugi krug suceljavanja kandidata za gradonacelnika grada Splita na predstojecim prijevremenim izborima odrzava se u organizaciji Slobodne Dalmacije.
\nNa fotografiji: Tamara Viskovic.
","

Tamara Viskovi\u0107 glasa na izborima iz lipnja pro\u0161le godine<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Tamara Viskovi\u0107: Ima li netko na brizi starog i nemo\u0107nog, ima li u obitelji osobu s invaliditetom, bolesno dijete,..., nisu pitanja koja kandidatu uop\u0107e smiju biti postavljena, a kamoli referentna za odluku<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Tomislav Toma\u0161evi\u0107 i Tamara Viskovi\u0107 - opravdanje za odbijanje kandidature za vodstvo splitskog MKC-a
\n\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1282","hd_22484958_1920.jpg":"1920x1080","k_22484958_1280.jpg":"1280x1280","k_22484958_1024.jpg":"1024x1024","k_22484958_640.jpg":"640x640","k_22484958_480.jpg":"480x480","k_22484958_340.jpg":"340x340","k_22484958_220.jpg":"220x220","o_22484958_1280.jpg":"1280x854","o_22484958_1024.jpg":"1024x683","o_22484958_640.jpg":"640x427","o_22484958_480.jpg":"480x320","o_22484958_340.jpg":"340x227","o_22484958_220.jpg":"220x146","h_22484958_1280.jpg":"1280x854","h_22484958_1024.jpg":"1024x683","h_22484958_640.jpg":"640x427","h_22484958_480.jpg":"480x320","h_22484958_340.jpg":"340x227","h_22484958_220.jpg":"220x147","pp_22484958_1280.jpg":"1280x1628","pp_22484958_1024.jpg":"1024x1303","pp_22484958_640.jpg":"640x814","pp_22484958_480.jpg":"480x611","pp_22484958_340.jpg":"340x432","pp_22484958_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25205605_1920.jpg":"1920x1080","k_25205605_1280.jpg":"1280x1280","k_25205605_1024.jpg":"1024x1024","k_25205605_640.jpg":"640x640","k_25205605_480.jpg":"480x480","k_25205605_340.jpg":"340x340","k_25205605_220.jpg":"220x220","o_25205605_1280.jpg":"1280x853","o_25205605_1024.jpg":"1024x682","o_25205605_640.jpg":"640x426","o_25205605_480.jpg":"480x320","o_25205605_340.jpg":"340x226","o_25205605_220.jpg":"220x146","h_25205605_1280.jpg":"1280x854","h_25205605_1024.jpg":"1024x683","h_25205605_640.jpg":"640x427","h_25205605_480.jpg":"480x320","h_25205605_340.jpg":"340x227","h_25205605_220.jpg":"220x147","pp_25205605_1280.jpg":"1280x1628","pp_25205605_1024.jpg":"1024x1303","pp_25205605_640.jpg":"640x814","pp_25205605_480.jpg":"480x611","pp_25205605_340.jpg":"340x432","pp_25205605_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1479","hd_22545922_1920.jpg":"1920x1080","k_22545922_1280.jpg":"1280x1280","k_22545922_1024.jpg":"1024x1024","k_22545922_640.jpg":"640x640","k_22545922_480.jpg":"480x480","k_22545922_340.jpg":"340x340","k_22545922_220.jpg":"220x220","o_22545922_1280.jpg":"1280x986","o_22545922_1024.jpg":"1024x788","o_22545922_640.jpg":"640x493","o_22545922_480.jpg":"480x369","o_22545922_340.jpg":"340x261","o_22545922_220.jpg":"220x169","h_22545922_1280.jpg":"1280x854","h_22545922_1024.jpg":"1024x683","h_22545922_640.jpg":"640x427","h_22545922_480.jpg":"480x320","h_22545922_340.jpg":"340x227","h_22545922_220.jpg":"220x147","pp_22545922_1280.jpg":"1280x1628","pp_22545922_1024.jpg":"1024x1303","pp_22545922_640.jpg":"640x814","pp_22545922_480.jpg":"480x611","pp_22545922_340.jpg":"340x432","pp_22545922_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22400564_1920.jpg":"1920x1080","k_22400564_1280.jpg":"1280x1280","k_22400564_1024.jpg":"1024x1024","k_22400564_640.jpg":"640x640","k_22400564_480.jpg":"480x480","k_22400564_340.jpg":"340x340","k_22400564_220.jpg":"220x220","o_22400564_1280.jpg":"1280x853","o_22400564_1024.jpg":"1024x682","o_22400564_640.jpg":"640x426","o_22400564_480.jpg":"480x320","o_22400564_340.jpg":"340x226","o_22400564_220.jpg":"220x146","h_22400564_1280.jpg":"1280x854","h_22400564_1024.jpg":"1024x683","h_22400564_640.jpg":"640x427","h_22400564_480.jpg":"480x320","h_22400564_340.jpg":"340x227","h_22400564_220.jpg":"220x147","pp_22400564_1280.jpg":"1280x1628","pp_22400564_1024.jpg":"1024x1303","pp_22400564_640.jpg":"640x814","pp_22400564_480.jpg":"480x611","pp_22400564_340.jpg":"340x432","pp_22400564_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1274","hd_15940704_1920.jpg":"1920x1080","k_15940704_1280.jpg":"1280x1280","k_15940704_1024.jpg":"1024x1024","k_15940704_640.jpg":"640x640","k_15940704_480.jpg":"480x480","k_15940704_340.jpg":"340x340","k_15940704_220.jpg":"220x220","o_15940704_1280.jpg":"1280x849","o_15940704_1024.jpg":"1024x679","o_15940704_640.jpg":"640x424","o_15940704_480.jpg":"480x318","o_15940704_340.jpg":"340x225","o_15940704_220.jpg":"220x145","h_15940704_1280.jpg":"1280x854","h_15940704_1024.jpg":"1024x683","h_15940704_640.jpg":"640x427","h_15940704_480.jpg":"480x320","h_15940704_340.jpg":"340x227","h_15940704_220.jpg":"220x147","pp_15940704_1280.jpg":"1280x1628","pp_15940704_1024.jpg":"1024x1303","pp_15940704_640.jpg":"640x814","pp_15940704_480.jpg":"480x611","pp_15940704_340.jpg":"340x432","pp_15940704_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7706391 Threads: 3 Questions: 1627496997 Slow queries: 4834198 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111179994 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /split/zalosno-je-sto-je-puljak-doslovno-prepisao-moje-rijeci-iz-ostavke-u-kotaru-to-je-neprihvatljivo-zadiranje-u-privatnost-1307765 [printLink] => /split/zalosno-je-sto-je-puljak-doslovno-prepisao-moje-rijeci-iz-ostavke-u-kotaru-to-je-neprihvatljivo-zadiranje-u-privatnost-1307765?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 431401 [name] => Tamara Visković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tamara-viskovic [link] => /tag/tamara-viskovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 723783 [name] => Kadroviranje u SPlitu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-18 22:40:32 [main_article_id] => 0 [alias] => kadroviranje-u-splitu [link] => /tag/kadroviranje-u-splitu ) [2] => stdClass Object ( [id] => 723784 [name] => Upravno vijeće MKC-a [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-18 22:40:32 [main_article_id] => 0 [alias] => upravno-vijece-mkc-a [link] => /tag/upravno-vijece-mkc-a ) [3] => stdClass Object ( [id] => 723785 [name] => Dom omladine [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-18 22:40:33 [main_article_id] => 0 [alias] => dom-omladine [link] => /tag/dom-omladine ) [4] => stdClass Object ( [id] => 394476 [name] => Ivica Puljak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivica-puljak [link] => /tag/ivica-puljak ) [5] => stdClass Object ( [id] => 723786 [name] => kotarski vijećnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-18 22:40:33 [main_article_id] => 0 [alias] => kotarski-vijecnik [link] => /tag/kotarski-vijecnik ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Tamara Visković: [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Žalosno je što je Puljak doslovno prepisao moje riječi iz ostavke u kotaru, to je neprihvatljivo zadiranje u privatnost [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3122 [name] => Gabrijela Radanović [username] => gabrijela-radanovi [email] => gabrijela-radanovi@sd.hr [password] => $2y$10$NtUNGu9jmbXsYI3nUfyZXu3p7b19Xvul2YNV3IUs9jXG4876TRszC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/gabrijela-radanovic-3122 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1640 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a93b69aeecf5f12cd917d1a2714dc56a?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/18/22484958.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] =>

Tamara Visković i Ivica Puljak za predizbonog sučeljavanja kandidata za gradonačelnika, u organizaciji Slobodne Dalmacije
 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/18/22484958.jpg [title] =>

Tamara Visković i Ivica Puljak za predizbonog sučeljavanja kandidata za gradonačelnika, u organizaciji Slobodne Dalmacije
 

Tom Dubravec/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/18/25205605.jpg [title] =>

Split, 210622.
HNK.
Drugi krug suceljavanja kandidata za gradonacelnika grada Splita na predstojecim prijevremenim izborima odrzava se u organizaciji Slobodne Dalmacije.
Na fotografiji: Tamara Viskovic.
Tom Dubravec/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/18/22545922.jpg [title] =>

Tamara Visković glasa na izborima iz lipnja prošle godine

 

 

Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/18/22400564.jpg [title] =>

Tamara Visković: Ima li netko na brizi starog i nemoćnog, ima li u obitelji osobu s invaliditetom, bolesno dijete,..., nisu pitanja koja kandidatu uopće smiju biti postavljena, a kamoli referentna za odluku

 

 

Duje Klarić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/18/15940704.jpg [title] =>

Tomislav Tomašević i Tamara Visković - opravdanje za odbijanje kandidature za vodstvo splitskog MKC-a
 

Duje Klarić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak posrnuo je preko vlastitog obećanja. Nebrojeno puta je ponavljao, najavljivao i javnosti plasirao dokaze njihova stručnog i neovisnog kadroviranja u gradskim tvrtkama i ustanovama, ali je sve palo u vodu kada se Tamara Visković trebala izabrati na mjesto ravnateljice Multimedijalnog kulturnog centra (MKC).

Nakon što je Upravno vijeće MKC-a dalo pozitivno mišljenje, gradonačelnik nije podržao kandidaturu Tamare Visković za čelnu ženu ustanove, isključivo zbog njezine političke opredijeljenosti.

Doduše, Puljak navodi dva razloga za negativno mišljenje, ali bi se o razložnosti prvoga moglo naširoko raspravljati.

- Prvi je u tome što iz angažmana gospođe Visković u situacijama u kojima smo mi svjedočili u posljednje dvije godine ne možemo zaključiti da će se u potpunosti posvetiti poslu ravnateljice u opsegu u kojem mi mislimo da je potrebno.

Drugi razlog je što se radi o čelnici ogranka aktivne političke stranke, a imamo već neugodna iskustva s takvim slučajevima, te mislimo kako postoji realna opasnost da se na toj poziciji dogodi da čelna osoba vodi politiku stranke, a ne politiku grada – obrazložio je splitski gradonačelnik.

Bez obzira na njezine kompetencije i dugogodišnje iskustvo, Tamaru Visković ovakav epilog nije iznenadio.

- I ja i Upravno vijeće koje me predložilo smo bili svjesni da postoji mogućnost ovakvog raspleta, o tome smo razgovarali, i zahvalna sam im što su bili spremni na rizik. To puno govori. Moja sumnjičavost oko mogućnosti potvrde na Gradskom vijeću nije bila vezana uz ikakve političke ili principijelne razloge, već uz praćenje dosadašnje prakse kadroviranja koja, uz tek nekoliko iznimaka, ima izvjestan, ajmoreć... obrazac – direktna je Visković.

Nije ju razočarala takva odluka splitskoga gradonačelnika. Povukla je kandidaturu prije nego što ju je lokalni parlament imao priliku izglasati kao novu ravnateljicu MKC-a.

---

image

Tamara Visković glasa na izborima iz lipnja prošle godine

 

 

Vojko Bašić/Cropix
---

- Ni na osobnoj ni na profesionalnoj razini ne osjećam se pogođena ovakvom odlukom. Smatram da čovjek jednom kada se javno eksponira u bilo kojem formatu, a pogotovo političkom, mora biti spreman da će to imati utjecaj na sve segmente njegova života, često na načine koji neće biti niti pravični niti ugodni. Dakle, na toj razini nemam potrebe ulaziti u raspravu – kazala je Tamara Visković, no ono što drži interesantnim su opća načela koja stoje iza logike gradonačelnikova obrazloženja u kojem je javnost mogla saznati zašto joj je uskratio potporu u kandidaturi.

Budući da je gradonačelnik Puljak u obrazloženju rekao da "postoji opasnost" da (neki kandidat) na svom radnom mjestu "provodi politiku stranke" namjesto "politike grada", Visković drži da takvom izjavom gradonačelnik tvrdi da postoji neka artikulirana politika grada vezana uz to konkretno područje, kao i da politika stranke Možemo predstavlja realnu opasnost za grad i da je predloženi program vođen postulatima te opasne politike.

- Također, tako tvrdi i da je moguće provoditi neku javnu politiku, bila ona kulturna, obrazovna, gospodarska, u jednoj izoliranoj sredini, mimo postojećeg sustava. Bojim se da niti jedna od ovih pretpostavki nije točna.

Niti grad ima neku razrađenu kulturnu politiku koja bi se mogla ugroziti, niti kulturna politika Možemo predstavlja ikakvu opasnost, niti predloženi program na ijedan način stoji u raskoraku s onim što je ova gradska vlast iznijela u svojim pred i post izbornim obećanjima. Dapače, on vrlo konkretno razrađuje mogućnosti njihovih ostvarivanja – naglasila je Visković.

Nedvosmisleno je poručila da se "ovakvim rezoniranjem šalje poruka građanima da im svaki politički angažman izvan kabanice HDZ-a može samo naštetiti u životu".

- Da se razumijemo, ne govorim o samoj odluci, već o logici njezina tumačenja – dodala je.

Posebno se osvrnula na prvi razlog koji je gradonačelnik naveo u svom obrazloženju zašto je Tamari Visković uskratio podršku u kandidaturi. Naime, zanimljiva je kratka pričica koja stoji iza takvog razloga, koje je nakon nekoliko čitanja iznimno teško razumjeti.

Da ponovimo obrazloženje prvog razloga: "...iz angažmana gospođe Visković u situacijama u kojima smo mi svjedočili u posljednje dvije godine ne možemo zaključiti da će se u potpunosti posvetiti poslu ravnateljice u opsegu u kojem mi mislimo da je potrebno".

---

image

Tomislav Tomašević i Tamara Visković - opravdanje za odbijanje kandidature za vodstvo splitskog MKC-a
 

Duje Klarić/Cropix
---

- Arbitrarne procjene o tome ima li netko u svome danu dovoljno vremena da se bavi ovim ili onim poslom je neprihvatljivo zadiranje u privatnost u kontekstu javnog natječaja. Ima li netko na brizi starog i nemoćnog, ima li u obitelji osobu s invaliditetom, bolesno dijete, je li sam pogođen nekim hendikepom, jeste li samohrani roditelj, jeste li trudni, bolujete li od kakve kronične bolesti, nisu pitanja koja kandidatu uopće smiju biti postavljena, a kamoli referentna za odluku. Spominjem to zato što sam riječi kojima je obrazložen moj navodni nedostatak vremena za obavljanje izazovnog posla, ja sama, nedugo prije, upravo tako sročila u tekstu svoje ostavke na mjesto kotarske vijećnice – objasnila je Visković.

Dakle, identičan razlog zbog koje je dala ostavku na mjestu kotarske vijećnice na Bolu, splitski gradonačelnik Puljak je doslovno prepisao i naveo kao razlog zbog kojeg joj neće dati podršku na mjestu ravnateljice Multimedijalnog kulturnog centra. Visković je rekla da je to žalosno.

- Zbog privatne situacije koja je u tom trenutku trajala duže nego što sam očekivala, zaključila sam da trebam prioritizirati svoje aktivnosti u kotarskom vijeću. Prioritet su dobili obitelj i posao, dva mjesta na kojima nemam zamjenu, i u koje je moja energija uložena maksimalno.

Ostale su obaveze delegirane sposobnim i motiviranim ljudima. Što je upravo ono što bi i trebao raditi suvisao upravljač. O razlozima takvog poteza u razgovorima s uključenima sam bila otvorena, jer nisam željela da itko to pripiše ičemu drugome osim objektivnim okolnostima. Koristiti te riječi kao opravdanje za uskraćivanje podrške je žalosna praksa. Definitivno bi bilo bolje ne reći ništa – poručila je naša sugovornica.

---

image

Tamara Visković: Ima li netko na brizi starog i nemoćnog, ima li u obitelji osobu s invaliditetom, bolesno dijete,..., nisu pitanja koja kandidatu uopće smiju biti postavljena, a kamoli referentna za odluku

 

 

Duje Klarić/Cropix
---

Nažalost, u cijeloj priči, o kompetencijama Tamare Visković nije bilo govora. Nije moglo biti govora jer je riječ o dugogodišnjoj kulturnoj djelatnici koja je, između ostalog, od 2000. do 2005. godine radila u MKC-u kao voditeljica likovnog programa, potom je od 2005. do 2009. bila članica Gradskog poglavarstva za kulturu, da bi se nakon Banovine ponovo vratila u MKC kao voditeljica likovnog programa. Pamtimo je i na čelu Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje "Zlatna vrata" od 2015. do 2019. godine, a nakon isteka mandata do danas je ostala voditeljica programa Centra.

Dakle, dobro poznaje Dom mladih, MKC, sadržaje i procese koji se odvijaju, kao i proračun, administrativne i stručne elemente. Nije manje važno ni što je upoznata i s procesima gradske administracije, ali ništa od toga nije bilo dovoljno jer je Visković predsjednica splitskog ogranka stranke Možemo. Stranke s kojom splitski gradonačelnik ima jako dobre odnose na nacionalnoj razini, ali ne i na lokalnoj.

Još jednom smo pitali Ivicu Puljka podsjeća li ga takvo kadroviranje na neke bivše vlasti, od kojih se on uporno ograđuje. Nije se složio s takvom tezom.

- Nije tako. Imamo ravnatelje koji su iz drugih političkih opcija. Ona je aktivna političarka, predsjednica stranke... Iz njezine aktivnosti u dosadašnjim susretima nismo zaključili da će se ona moći u potpunosti posvetiti tom poslu – ponovio je Puljak te naglasio da je njihovo pravo hoće li nekoga podržati ili ne.

Istina, od početka je njihovo pravo bilo politički kadrovirati svoje ljude na direktorskim pozicijama javnih ustanova i poduzeća, ali su odlučili da to neće raditi. Sve do ovog slučaja, kada su predomislili i politiku staviti prije stručnosti.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Vojko Bašić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix
Tom Dubravec/Cropix

Tamara Visković i Ivica Puljak za predizbonog sučeljavanja kandidata za gradonačelnika, u organizaciji Slobodne Dalmacije
 

Tom Dubravec/Cropix

Split, 210622.
HNK.
Drugi krug suceljavanja kandidata za gradonacelnika grada Splita na predstojecim prijevremenim izborima odrzava se u organizaciji Slobodne Dalmacije.
Na fotografiji: Tamara Viskovic.

Vojko Bašić/Cropix

Tamara Visković glasa na izborima iz lipnja prošle godine

 

 

Duje Klarić/Cropix

Tamara Visković: Ima li netko na brizi starog i nemoćnog, ima li u obitelji osobu s invaliditetom, bolesno dijete,..., nisu pitanja koja kandidatu uopće smiju biti postavljena, a kamoli referentna za odluku

 

 

Duje Klarić/Cropix

Tomislav Tomašević i Tamara Visković - opravdanje za odbijanje kandidature za vodstvo splitskog MKC-a
 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/zalosno-je-sto-je-puljak-doslovno-prepisao-moje-rijeci-iz-ostavke-u-kotaru-to-je-neprihvatljivo-zadiranje-u-privatnost-1307765 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=8517beb44310ea43d709e665fe4b2992c286f1dc [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%BDalosno+je+%C5%A1to+je+Puljak+doslovno+prepisao+moje+rije%C4%8Di+iz+ostavke+u+kotaru%2C+to+je+neprihvatljivo+zadiranje+u+privatnost&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fzalosno-je-sto-je-puljak-doslovno-prepisao-moje-rijeci-iz-ostavke-u-kotaru-to-je-neprihvatljivo-zadiranje-u-privatnost-1307765 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fzalosno-je-sto-je-puljak-doslovno-prepisao-moje-rijeci-iz-ostavke-u-kotaru-to-je-neprihvatljivo-zadiranje-u-privatnost-1307765 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Tamara Visković: [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
SplitTamara Visković:

Žalosno je što je Puljak doslovno prepisao moje riječi iz ostavke u kotaru, to je neprihvatljivo zadiranje u privatnost

Piše Gabrijela Radanović
18. srpnja 2023. - 22:40
Tamara Visković i Ivica Puljak za predizbonog sučeljavanja kandidata za gradonačelnika, u organizaciji Slobodne Dalmacije  Tom Dubravec/Cropix

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak posrnuo je preko vlastitog obećanja. Nebrojeno puta je ponavljao, najavljivao i javnosti plasirao dokaze njihova stručnog i neovisnog kadroviranja u gradskim tvrtkama i ustanovama, ali je sve palo u vodu kada se Tamara Visković trebala izabrati na mjesto ravnateljice Multimedijalnog kulturnog centra (MKC).

Nakon što je Upravno vijeće MKC-a dalo pozitivno mišljenje, gradonačelnik nije podržao kandidaturu Tamare Visković za čelnu ženu ustanove, isključivo zbog njezine političke opredijeljenosti.

Doduše, Puljak navodi dva razloga za negativno mišljenje, ali bi se o razložnosti prvoga moglo naširoko raspravljati.

- Prvi je u tome što iz angažmana gospođe Visković u situacijama u kojima smo mi svjedočili u posljednje dvije godine ne možemo z...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 14:30