StoryEditorOCM
SplitSASTANAK ‘PUČANA‘

Vodeći europski političari narednih dana borave u Splitu, neki su već stigli; o ovome će se pričati iza zatvorenih vrata

Piše Split SD
26. rujna 2023. - 21:05

Vodeći političari najveće europske grupacije, Europske pučke stranke, ovaj će se tjedan u Splitu od 26. do 29. rujna na radnim sastancima iza zatvorenih vrata pripremati za nadolazeće europske izbore,

Najavljeni su dolasci Ursule von der Leyen, predsjednice Europske komisije, Roberte Metsole, predsjednice Europskog parlamenta, grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, finskog premijera Petterija Orpa, bugarske ministrice vanjskih poslova Marije Gabriel, Manfreda Webera, predsjecnika Kluba zastupnika Europske pučke stranke, premijera Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a i brojnih drugih političara i eurozastupnika.

Oko 140 od 177 zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu večeras je stiglo u Split.

Glavna tema skupa bit će izbori za Europski parlament koji se održavaju u prvoj polovici lipnja iduće godine. Pučani su trenutno sa 177 zastupnika najveća politička grupacija u Europskom parlamentu.

Hrvatski eurozastupnici naglasili su važnost europskih izbora jer se događaju u vremenu kad kontinentu prijeti niz kriza. Najboljim odabirom smatraju svoju političku grupaciju "jer provodi razboritu politiku u odnosu na političke ekstreme i populizam".

Većina sastanaka održat će se iza zatvorenih vrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 22:35