StoryEditor

"VIŠALA" NA RIVI Ništa bez suglasnosti autora i Ministarstva

Piše PSD.
7. ožujka 2012. - 16:19

"Višala" s Rive mogla bi se micati. Iz Banovine su poslali informaciju kako je pod predsjedanjem Jure Šundova i Anđelke Visković održan sastanak sa čelnim ljudima gradskih službi nadležnih za uređenje, održavanje i funkcioniranje Rive.

Povod je bila najava pomoćnika ministrice kulture Zlatka Uzelca kako će se ukloniti nepopularna „višala“ s tog prostora.

U dopisu poslanom medijima stoji „da se nikakve izmjene neće moći provesti bez suglasnosti autora projekta te Ministarstva kulture, od kojeg se u tom smislu očekuju jasne smjernice“.

Kakav će se sporazum postići, obzirom da se autori projekta, 3LHD i Numen, i doministar Uzelac nalaze na suprostavljenim pozicijama, ostaje za vidjeti.

U Banovini su zaključili kako se po pitanju uređenja hortikulture koja nije izdržala mikro klimatske uvjete, izmjene stolova i stolica te proširenja štekata već odstupilo od „pravila u usvojenom projektu uređenja Rive“.

Zahvate na Rivi planira se uskladiti sa zahvatima na uređenju Dioklecijanove palače te napraviti „dinamički plan za poduzimanje mjera oko ishođenja potrebne dokumentacije, suglasnosti, rješenja, projekata, troškovnika“.

Sandi VIDULIĆ
 arhiv cropix    

#RIVA

Izdvojeno

02. lipanj 2020 20:25