StoryEditorOCM
Splitbukvica

Vijećnik Pauk: ‘Kako vjerovati čovjeku koji obećava tisuću stanova i nove kvartove, a nije u stanju ispuniti Excelicu?‘

Piše T. Ga.
19. listopada 2023. - 14:59

Gradski vijećnik Domovinskog pokreta, Martin Mladen Pauk, kaže da izvješće o radu gradonačelnika Ivice Puljka u prvih šest mjeseci 2023. godine ništa bolje ne opisuje od nezainteresiranosti njegove administracije za sufinanciranje podstanarstva mladim Splićanima koje je Grad mogao dobiti, a da ne potroši ni kunu iz vlastitog proračuna.

- U svibnju ove godine Središnji državni ured za demografiju i mlade raspisao je natječaj za sufinanciranje podstanarstva mladim obiteljima. Brojni hrvatski gradovi su se prijavili i dobili sredstva kojima će se velikom broju mladih obitelji sufinancirati stanarina u poprilično velikom iznosu od skoro 200 eura mjesečno. Međutim, među prijavljenim gradovima, na sramotu Ivice Puljka, uopće nema drugog najvećeg grada u državi - Grada Splita.

Pauk objašnjava da je "za prijaviti se na natječaj i osigurati krucijalno sufinanciranje Splićanima trebalo je utrošiti tek jedan radni dan dvoje ili troje zaposlenih službenika.

- Tako, ne samo da bi Grad olakšao obiteljima s najvećim brojem bodova, a to su najbrojnije obitelji, nego bi i pokazao put kojim želimo ići.

Put u kojem mlade privlačimo i zadržavamo, put na kojem se borimo s galopirajućom inflacijom i radimo sve u našoj moći da olakšamo život u gradu i povećamo standard naših sugrađana. Međutim, od svega ništa.

Nastavlja kako će od gradonačelnika Puljka vjerojatno dobiti arogantan odgovor u smislu kako on želi riješiti problem podstanara cjelovitom politikom gradnje POS-ovih stanova koji će biti realizirani kroz 10-15 godina, uz standardne izlike o sporosti administracije i duge rokove izdavanja dozvola.

- Profesorski će nam objasniti i kako sufinanciranje za 20 ili 30 obitelji ne rješava problem na razini grada i da je cijeli taj natječaj suvišan budući da on ima viziju i plan o tome kako će splitski podstanari dobiti najviše stanova, najljepše stanove, najjeftinije stanove, najbolje škole, najveće vrtiće i svega drugoga naj, naj, naj. Međutim, kako vjerovati čovjeku koji obećava gradnju tisuću novih stanova i cijelih novih kvartova, a nije u stanju prijaviti se na natječaj za kojeg je potrebno ispuniti običnu tablicu u Excelu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 10:33