StoryEditorOCM
SplitUzlet starog zanata

VIDEO: Posjetili smo kultnu splitsku brijačnicu u kojoj je moguće dobiti i besplatno šišanje: ‘Ne trčimo za brojkama...‘

Piše Frano Kiso
12. travnja 2024. - 17:14

Ako ste moderan muškarac koji drži do svog izgleda, zasigurno volite obići i brijačnice u kojima dobijete daleko kompletniju uslugu nego u tipičnim unisex salonima koji su prevladali tržištem zadnjih par desetljeća. Brijačnice su školski primjer starog zanata koji je dobio novi uzlet, a sve to uz pomoć educiranih stručnjaka i vala digitalizacije koja je transformirala poslovanje.

Zbog svega toga odlučili smo popričati sa Sinišom Šunjićem, vlasnikom kultne splitske brijačnice ka‘Brada koja je vlastiti brend izgradila zahvaljujući kvalitetnom radu i praćenju modernih trendova.

- I ptice na grani znaju da se trend brijačnica vratio unatrag desetak godina, a ja zadnje 24 godine imam ovaj svoj kutak - kaže nam Šunjić koji je inače tokar po struci i zahvaljujući pruženoj prilici u mladosti ušao je u neki potpuno drugi svijet gdje se cijeni kreativnost i spretne ruke.

image
Slobodna Dalmacija

- Budimo realni, svi su počeli ići u teretane, paze što jedu i bitan im je izgled. Moderni muškarac želi iskočiti i ostaviti dojam, a vrijeme generičnih frizura je prošlo - odgovara nam na pitanje otkud ovolika pomama za uslugama kvalitetnog šišanja i brijanja.

A čim uđete u ka‘Bradu zaronite u neki drugi svijet pošto je svaki milimetar prostora autentičan i rad je ruku splitskog umjetnika Branka Modica kojemu je cilj bio da se muškarci osjećaju posebno, ugodno i da imaju želju ostati tu što duže.

image
Slobodna Dalmacija

- Mi živimo od estetike i važni su mi personalizirani detalji, visoka kvaliteta i posvećivanje svakome tko nas posjeti. Vrlo je važno ulagati u mlade i vlastitu edukaciju, a ne trčati za brojkama - otkriva nam Šunjić tajnu svog uspjeha među kojima je i društveno odgovorni aspekt kroz njegovu humanitarnu ‘Bradatu aukciju‘ čiji je prihod usmjeren Županijskoj ligi za borbu protiv raka. 

image

Siniša Šunjić i Žele Maretić na ‘Bradatoj aukciji‘

Duje Klarić/Cropix

Ovom prilikom smo posvjedočili transformaciji modela duže kose kojeg je naš današnji brico našao nasred ulice i ponudio mu besplatno šišanje, dok će on zauzvrat dobiti priliku da radi frizure po svom guštu ili dodatno da educira mlado osoblje.

Cijeli razgovor s poznatim splitskim meštrom i izvrsnu promjenu frizure mladića pogledajte u priloženom videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 23:02