StoryEditor
SplitVAU, VAU!

Varošani, od ljeta ćete pse voditi na vrh Plinarske

Piše PSD.
25. ožujka 2015. - 00:31
Stanovnici Varoša konačno bi trebali dobiti primjereniji prostor za igru svojih pasa. Nakon dva mjeseca šutnje kvartovski čelnik Mirko Ruščić najavio je da će se, uz komunalne probleme i pitanje parkirališta, razgovarati i o realizaciji ograđenog prostora za četveronožne ljubimce.

- Ideja je ograditi dio Kragićeve poljane, odnosno manju parcelu pokraj balotališta na vrhu Plinarske koja bi time postala zelena zona za pse umjesto dosadašnje smještene na Marjanu. Tako bi Kragićeva poljana trebala postati jedina površina za pse u cijelome kvartu - kazao nam je Ruščić.

Iako se zemljište površine 50-ak kvadrata teško može smatrati primjerenim za istrčavanje i slobodnu igru životinja ipak predstavlja korak naprijed prema konačnim ciljevima - površini za kućne ljubimce, ali i promjeni navike njihovih neodgovornih vlasnika.

- Namjera nam je na poljani postaviti i dvije kante s vrećicama za izmet, te dvije u Senjskoj i Križevoj ulici. S gradskim pročelnikom za komunalu Špirom Cokarićem dogovorili smo i da će njegovi suradnici, ali i policajci češće obilaziti te prostore kako bi utvrdili poštuju li vlasnici pasa važeće propise. Želimo neodgovorne naučiti dobrim navikama, ali ne kroz kazne - dodao je Ruščić.

Kante za pseći izmet financirat će se iz gradskog proračuna, ali i dijelom i iz kotarskog, a svaka vrijedi oko 2000 kuna. Nova oprema mogla bi biti postavljena za 15-ak dana, a prenamjena prostora očekuje se mjesec dana nakon što stigne pripadajuća potvrda iz Banovine.

K. LUJAK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

06. ožujak 2021 14:20