StoryEditorOCM
Splitzbog kanalizacije

Uzavrela atmosfera na zboru građana splitskog naselja: Zašto može susid dobit priključak za kanalizaciju, a ja ne mogu?

Piše Frano Kiso
22. svibnja 2024. - 13:33

Sinoć se u OŠ Stobreč održao zbor građana Stobreča na kojem su bili i predstavnici "Vodovoda i kanalizacije" - direktor Miroslav Delić, tehnički direktor Ivica Perić, Mladen Mimica, voditelj projekta, te Sanja Milišić i Ana Sušac. Goavna tema bila je spajanje na kanalizaicjsku mrežu objekata koji još nemaju priključak.

Tako su predstavnici ViK-a bili zaduženi za prezentaciju projekta odvodnje južnog sliva Grada Splita s Uređajem za pročišćavanje otpadnih voda Stupe te dogradnju podmorskog ispusta Stobreč, a sve u sklopu projekta "Poboljšanje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin".

image
Privatni album

Prema riječima Vlade Tandare, predsjednika Mjesnog odbora, građani koji nisu u prvoj fazi ušli u projekt dobili su smjernice kako mogu doći do priključka.

image
Privatni album

Atmosfera je, kaže, bila u pojedinim momentima uzavrela jer je kod pojedinih sudionika postojala skepsa u realizaciju njihovog priključka. Pitali su ako se već radi do susjednog objekta, zašto se ne odradi i do njihovog.

Objašnjeno im je da kod izrade prvotnog projekta i građevinske dozvole nisu uvršteni te svako izvođenje radova prema njima predstavlja kršenje zakona što nikome nije u interesu.

Dogovoreno je da će Obavijest i Zahtjev biti objavljeni na stranicama Naš Stobreč, ali se mail može uputiti i na Mjesni odbor te će predsjednik Tandara proslijediti dokumentaciju.

Ja sam se u uvodnom govoru zahvalio svim gore navedenim i prisutnim iz ViK-a, zahvalio se i svim sugrađanima koji su nazočili Zboru. Bio je popriličan broj kao i kod Puljkove prezentacije projekata. Spomenuo sam u uvodnom govoru da mi je žao što sve informacije koje će dobiti nisu dobili tada jer nam je to bio primarni cilj. Da neki ne bi mislili da zbog izbora organiziramo Zbor namjerno smo ga pomakli sada nakon njih - navodi Tandara.

image
Privatni album

Nakon njega okupljenima se obratio direktor ViK-a Miroslav Delić koji je u kratkim crtama objasnio sve o projektu i njegovom krajnjem cilju, a nakon njega je Mladen Mimica prezentirao stobrečki dio projekta i njegov obuhvat. Pridružio mu se i Perić obrazlažući koji djelovi Stobreča nisu obuhvaćena ovim prvim valom radova te koja je dinamika i postupak svih tih kako bi u budućnosti mogli ući u sustav kanalizacijskog priključka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 00:18