StoryEditorOCM
Splitna bačvicama

Splitski osmaši proslavili zadnji dan škole: ‘Najbolji dan u životu‘; ‘Falit će mi prijatelji‘. Gorjele su i baklje...

Piše SPLIT SD
21. lipnja 2024. - 22:42

Večeras je naša fešta - pjeva se na Bačvicama gdje osmaši slave svoj posljednji dan osnovne škole.

Fešta osmaša nije samo večeras, već ona traje od jutarnjih sati. Za početak su svi nakon posljednjeg zvona imali malu proslavu ispred svojih škola, a nakon toga su se zajednički, po ovim visokim temperaturama, uputili na plažu Bačvice gdje uz picigin i pjesmu, a i pokoju baklju slave kraj još jedne školske godine. 

image
Privatni album

Većina njih još uvijek je u majicama s natpisima i imenima na koje su se potpisali njihovi prijatelji kao uspomenu na današnji dan koji im je otkrivaju nam, najbolji u životu.

- Nakon osam godina napokon smo gotovi s osnovnom školom. Čekao sam ovaj trenutak tako dugo i napokon je došao. Ovo mi je sigurno najbolji dan u životu - priča nam jedan osmaš koji se zaputio na proslavu u obližnji klub.

- Falit će mi moji prijatelji iz razreda, ali samo oni s kojima sam bio dobar, ostali i ne baš. Nadam se da ću s njima ostati u kontaktu, a škola mi nimalo neće faliti - objašnjava nam, ali ga u tom trenutku prekida njegov prijatelj iz razreda.

image
Saša Burić/Cropix

- Ma, nemoj tako govorit, pa osam godina smo išli u nju, isto će nam falit malo. Bit će čudno više ne ići u nju, moraš priznati - objašnjava mu, dok njegov prijatelj klima glavom i priznaje kako mu je kolega ipak u pravu. 

Na kraju su se obojica složili kako će im škola ipak malo faliti, a što bi htjeli u budućnosti još nisu sigurni.

- Obojica bi trenutno voljeli upisati Pomorsku školu, ali nismo još sigurni. Vidjet ćemo kad dođu upisi, ali sad je vrijeme za slavlje, pa ne razmišljamo o tome - govore nam.

I uistinu, muzika na Bačvicama postaje sve glasnija, pa smo se mi zahvalili našim osmašima na razgovoru i poželjeli im sreću na nadolazećim upisima, te ih pustili da se pridruže zasluženom slavlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 22:56