StoryEditorOCM
Splitpriopćenje policije

Utakmica Hrvatske i Walesa prošle bez većih incidenata, ali privedeno je ukupno 40 osoba

Piše SPLIT SD
26. ožujka 2023. - 01:14

Nakon utakmice Hrvatske i Walesa na Poljudu, oglasili su se iz PU Splitsko-dalmatinske. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U Splitu, na Poljudu večeras, 25.ožujka 2023.g., održana je međunarodna kvalifikacijska nogometna utakmica EURO 2024 Hrvatska-Wales

Obzirom da je danas na području Grada Splita boravio povećan broj osoba, domaćih i gostujućih navijača koji su prije održavanja javnog okupljanja dan provodili družeći se na ulicama i trgovima grada, možemo sa zadovoljstvom konstatirati kako je sigurnosna situacija bila na izuzetno povoljnoj razini.

Na samom stadionu bilo je oko 32 tisuće posjetitelja od čega 1900 gostujućih navijača. Napominjemo kako je jedan dio gostujućih navijača boravio u Splitu od četvrtka navečer, te od tada, do ovog trenutka nismo evidentirali bilo kakve značajnije negativne događaje vezano uz njihov boravak. 

Prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja nisu evidentirana oštećenja imovine, niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. 

Privedeno je ukupno 40 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja. 

Provedba mjera osiguranja započela je već tijekom četvrtka pojačanom nazočnošću policije u centru grada, opservirali smo najuže središte i bili usmjereni posebno na mjesta gdje se okupljao veći broj navijača, te smo vodili računa da svojom nazočnošću djelujemo preventivno. Uz provođenje mjera i radnji usko vezanih uz mjesto održavanja okupljanja, danas tijekom čitavog dana bili smo intenzivno nazočni u gradu, na svim mjestima gdje su se okupljali navijači i pratili situaciju na terenu, obavljali smo organizirane pratnje momčadi i navijačkih skupina, te nadzor prometa u gradu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 17:31