Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Splitjavite se

U Splitu se hitno traže slobodni stanovi, zbog epidemije zlostavljane žene završavaju na ulici: Udruga Domine uputila važan apel

Piše PSD
7. travnja 2020. - 19:30
ilustracija/Shutterstock

Udruga Domine, nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija oglasila se na društvenim mrežama povodom trenutne situacije pandemije kao jednoga od faktora za povećanje slučajeva obiteljskog nasilja.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

IZVANREDNA SITUACIJA 

Dokazano je da je trenutna situacija pandemije jedan od faktora za povećanje slučajeva obiteljskog nasilja i nasilja među intimnim partnerima. Savjetovalište udruge DOMINE posljednjih dana bilježi porast broja poziva žena žrtava nasilja kojima je potreban hitan smještaj ili pomoć druge vrste.

Žene ostaju na ulici, nezaštićene i bez posla!

Nažalost, unutar sustava trenutno ne postoji način da im pomognemo!

Šaljemo apel svima koji na bilo koji način mogu pomoći nama da pomognemo onima kojima je to potrebno.

Javite nam se ukoliko imate slobodan stan/apartman i u mogućnosti se ga privremeno pružiti ženama i djeci žrtvama nasilja.

Donacije možete uplatiti na IBAN: HR1223600001101679303, Zagrebačka banka s naznakom: „Donacije za savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja“.

Za više informacija javite nam se putem e-maila udrugadomine@gmail.com, telefonski na broj 021/537-272, ili na Messenger Udruga Domine ili Savjetovalište "Maja Čulić".

#UDRUGA DOMINE UPUTILE HITAN APEL JAVNOSTI#PORAST BROJA POZIVA ŽENA ŽRTAVA NASILJA

Izdvojeno