StoryEditorOCM
SplitODABRAN IZVOĐAČ

U splitskoj gradskoj firmi danas se toči šampanjac; nakon 3 godine okončan natječaj za radove koji će spasiti građane

Piše Split SD
15. prosinca 2023. - 17:02

U splitskom "Vodovodu" danas mogu otvoriti šampanjac jer je konačno okončan postupak javne nabave koji je trajao, pazite sad, tri godine!

Da, dobro ste pročitali, toliko je trajao odabir izvođača radova za poboljšanje te rekonstrukciju i dogradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje sjevernog sliva grada Splita, a sve u sklopu mega "Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin" 

U prostorijama "Vodovoda i kanalizacije" tako je danas potpisan ugovor čije puno ime glasi Ugovor P3 – Optimalizacija spoja sustava odvodnje sjevernog sliva s rekonstrukcijom i dogradnjom sustava vodoopskrbe i odvodnje grada Splita.

Ugovor je ispred Zajednice gospodarskih subjekata "Cestar" i "Innecto" potpisao Jozo Rako, direktor Cestara koji je vodeći partner, dok je u ime naručitelja "Vodovoda i kanalizacije" ugovor potpisao direktor Miroslav Delić.

image
Vodovod i kanalizacija

Vrijednost Ugovora iznosi 32.375.398,10 eura (243.932.436,96 kuna) bez PDV-a, odnosno 40.469.247,62 eura (304.915.546,20 kuna) s uključenim PDV-om.

- Radovima iz ovog Ugovora postići će se veći stupanj razdvajanja oborinskih voda od sanitarnih (kućanskih) otpadnih voda te će se time omogućiti prihvat i biološka obrada otpadnih voda sjevernog sliva Splita na Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Stupe.

Nadalje, proširit će se i poboljšati postojeća kanalizacijska i vodoopskrbna mreža te izvršiti sanacija postojeće kanalizacijske mreže na mjestima gdje su prethodno detektirana mjesta oštećenja ili propuštanja.

image
Tom Dubravec/Cropix

U sklopu izgradnje nove kanalizacijske mreže obuhvatit će se pojedina gradska područja na kojima danas ne postoji izgrađen kanalizacijski sustav kao što je to, primjerice, područje Kamena, kao i druga manja gradska područja ili ulice (na području Zvončaca, Kopilice, Mejaša, Žnjana, Pazdigrada, kompleks brodogradilišta) bez izgrađene kanalizacijske mreže. U sklopu dogradnje sustava vodoopskrbe, pored ostalog, dogradit će se vodosprema Visoka 2 novom vodnom komorom od čak 15.500 metara kubičnih čime će se omogućiti autonomija vodoopskrbnog sustava grada Splita od minimalno osam sati bez dovoda vode sa izvora rijeke Jadro - navode u ovoj splitskoj komunalnoj firmi.

image

Kila

Tom Dubravec/Cropix
image

Kopilica i Stinice

Vojko Bašić/Cropix

Ističu kako će se u sklopu sustava odvodnje otpadnih voda izgraditi 16,7 km kanalizacijske mreže, devet crpnih stanica, 2,2 kilometra tlačnih cjevovoda, dva kišna preljeva, sedam retencijskih bazena te 2,2 km kabelske kanalizacije. Ujedno, sanirat će se 11,2 km kanalizacijske mreže metodama bez iskopa te napraviti priprema za izvedbu oko 400 kućnih priključaka. Na sustavu vodoopskrbe u sklopu ovog Ugovora izgradit će se dva kilometra vodoopskrbnih cjevovoda.

image
Ante Cizmic/Cropix

Doznajemo još kako se kroz 10-ak dana očekuje donošenje odluke o odabiru izvođača radova za rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže za Žrnovnicu i Korešnicu, koji se također odužio, kao i odluka o odabiru izvođača radova za projekt pročišćivača Divulje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 14:18