StoryEditor
SplitBIT ĆE GUŽVE

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji garaže na Pujankama. Vozači će se morati snalaziti, mole se za razumijevanje narednih pet mjeseci

Piše Merien Ilić
10. veljače 2021. - 19:02
Garaža ima 130 korisnikaSplit parking

Od ponedjeljka, 15. veljače, započinju radovi na sanaciji garaže Pujanke 1 (kraj crkve), pa se mole svi vozači i korisnice da do tada izmjeste svoja vozila iz prostora, poručuju iz tvrtke "Split parking" – investitora radova, dok je izvođač tvrtka "Map Trade" iz Slovenije.

Predviđeni rok za završetak radova je pet mjeseci, a vrijednost investicije je 3,5 milijuna kuna bez PDV-a. Po njihovu završetku, oko 130 korisnika garaže, kao i svi ostali stanari koji koriste parking na krovu, dobit će renoviranu i sigurnu garažu za korištenje.

– Sanacija garaže je neophodna te se ona primarno izvodi kako bi se omogućilo sigurno korištenje i produljio životni vijek garaže koja je izgrađena 1983. godine.

Većina radova nije vidljiva običnom promatraču jer se odnose na zahvate na samoj konstrukciji, ali planiramo izdvojiti dodatna sredstva kako bi u sklopu sanacije odradili i radove koji se odnose na vizualno uređenje garaže.

Radovi započinju nešto kasnije od planiranog, ali na to nismo mogli utjecati jer su na snazi bile epidemiološke mjere koje su podrazumijevale i obveznu izolaciju radnika prilikom ulaska u zemlju.

image
Derutni objekt treba hitnu sanaciju 
Split parking

Sada krećemo i vjerujem kako će sve biti u zadanim rokovima, a što ćemo kontrolirati na redovitim koordinacijskim sastancima – rekla je Ivana Čaljkušić, voditeljica projekta sanacije u ime "Split parkinga".

Važna informacija za korisnike garaže koji moraju iseliti – za vrijeme trajanja radova moći će bez naknade koristiti garažu u Domovinskog rata, dok će se za ostale osigurati privremena parkirna mjesta koja će biti dostupna od subote, 13. veljače.

Iz "Split parkinga" navode kako će se osigurati 27 parkirnih mjesta na parkingu uz Pauk službu i 15 mjesta u Ulici Ive Tijardovića.

Iz gradskog kotara Pujanke pozdravljaju početak radova i sigurni su da će svi korisnici garaže i stanovnici kotara na kraju biti zadovoljni odrađenim.

– Svjesni smo stanja u kojom se garaža nalazi, ipak govorimo o 37 godina svakodnevnog korištenja. Ovo je hvalevrijedan projekt i obnova je potrebna, i za ovu i za ine garaže. Molim stanare za razumijevanje, poštovanje uputa te korištenje privremenih parkinga dok traju radovi.

Moguće je da nas radovi privremeno dekomodiraju, ali naš kotar će od ovog imati koristi – rekao je Petar Gudić, predsjednik GK Pujanke.

Za sva dodatna pojašnjenja, građanima je na raspolaganju e-mail sanacija.garaza@splitparking.hr ili telefonski broj 021/644 711 koji se može zvati radnim danom od 8.30 do 14.30 sati. Ponavljamo, već do ponedjeljka trebaju pomaknuti svoja vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2021 17:59