StoryEditorOCM
Splitpazite šta radite

Troje Splićana policiji prijavilo da im je ‘popaslo‘ novac s računa. Svi su nasjeli na istu prevaru o troškovima dostave

Piše split sd
8. studenog 2023. - 10:13

Jučer su zaprimljene tri prijave oštećenih koji su dana 6. studenog na svoj mobitel zaprimili SMS poruku koja je sadržavala poveznicu na krivotvorenu internet stranicu, u kojoj bi se pojavio nalog za plaćanje nastalih troškova dostave, a nakon što bi oštećena osoba unijela podatke svojih bankovnih kartica istima je s računa skinut novac. Na okolnosti događaja provodimo kriminalističko istraživanje, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska, te u nastavku izdala apel:

- Upozoravamo građane da ukoliko zaprime ovakve SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet strance, a u kojima se pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa traži da upišu svoje podatke s kartice, budu oprezni, da ne upisuju podataka s kreditne kartice, stranicu zatvore i izbrišu SMS.

U cilju informiranja građana i prevencije Policijska uprava splitsko-dalmatinska pokrenula je preventivnu kampanju SafetyNet-Bitka za sigurnost.

Na internetskoj stranici Policijske uprave splitsko-dalmatinske građani na jednom mjestu mogu saznati sve informacije o raznim vrstama računalnih prijevara. U želji da informacije budu dostupne što većem broju građana na plakatima ove preventive akcije nalazi se i QR code koji omogućuje da se jednostavno, jednim klikom, dobiju sve informacije o vrstama prevara i načinu zaštite.

image

Ovako je izgledao lažni SMS

Pu Sd/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 02:06