StoryEditorOCM
SplitNo sikiriki

Topla ljudska priča kod najopasnijeg raskrižja u Hrvatskoj: sudar za rođendan, nova prija i kava s policijom!

Piše Božidar Lončar
5. siječnja 2024. - 18:31

Radni dan novinara traje 24 sata dnevno. A ulica Domovinskog rata preko puta redakcije ”Slobodne Dalmacije” neiscrpan je izvor vijesti. Uvijek se nešto zbiva na jednom od najopasnijih, ako ne i najopasnijem raskrižju u Hrvatskoj. Tako je bilo u petak oko 15 sati, taman prije popodnevne smjene. Odlazak na kavu je privremeno odgođen zbog upaljenih ”rotacija” na policijskom kombiju.

- Idemo vidjet o čemu je riječ – kažemo.

Na prvi pogled uobičajena situacija. Dvije vozačice u svojim 40-ima ili 50-ima su se okrznule i radi se očevid. Ništa posebno, pomislimo, no onda nas gospođe, pa i policajac pozovu na razgovoru. Svi su nasmijani i dobrog raspoloženja, kao da se dijele nagrade.

- Evo novinara, sad će on napisati još jedna prometna nesreća na opasnom raskrižju, koliko ima posla za nas, kako vozači ne paze... Ajde, sada, za promjenu, napišite ovu jednu lijepu priču – kaže nam policajac Petar.

image
Fotografija: Božidar Lončar/Slobodna Dalmacija

Dame kao da nisu upravo imale blagi sudar. Sigurno bi mnogima od nas u petak popodne to bio razlog za izgubiti živce. Opet nešto na petak, rekli bi. No, njih je nesreća povezala jer je jednom od njih – rođendan! Kakav rođendanski poklon, nasmijali smo se!

- Evo, mi smo nasmijane, možete slikati ove dvije lijepe gospođe – kaže nam crvenokosa gospođa.

- Da, meni je rođendan, ali ne bih se slikala! Malo sam je okrznula, lipo smo popile kave, upoznale se i razmijenile brojeve – govori nam plavokosa Splićanka.

Nismo je htjeli pitati koji je rođendan jer se to damu ne pita. Na to se nadovezuje Petar:

- Lijepo napišite kako je gospođa pametno napravila, ima ”kasko” osiguranje koje je trebala uplatiti i sad sve super prolazi – govori Petar.

- Možete nas i uslikati zajedno. Ma vidi nas što smo lijepi, a nas dvije smo sad prijatelji – kaže crvenokosa dama.

Kakva zabavna ekipa, kakvo rođendansko druženje. To je duh! Slikati ih nismo htjeli kako bi i policajce pustili da rade svoj posao, a gospođe da nastave svoje novostvoreno prijateljstvo.

Za promjenu, jedna lijepa priča s ceste u Ulici Domovinskog rata. Pored najopasnijeg raskrižja u Splitu.

image
Fotografija: Božidar Lončar/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 09:13