StoryEditor
Splitčeka se skupština

Tko će nakon Tomislava Vojnovića sjesti za 'Prometov' upravljač? Krenule su spekulacije, u igri su tri kandidata, spominje se i direktor jedne gradske tvrtke

16. siječnja 2019. - 10:17
promet_autobusi15-440119

Tko će nakon Tomislava Vojnovića sjesti za "Prometov" upravljač, pitanje je koje se zadnja tri tjedna, otkad je na Skupštini donesena odluka o njegovoj smjeni, postavlja u javnosti, a pogotovo među zaposlenima splitskog javnog prijevoznika.

Odgovora još uvijek nema jer nije poznat datum održavanja sjednica Skupštine i Nadzornog odbora komunalne tvrtke, na kojima bi bila donesena ta odluka. No, unatoč tome, kako to obično biva, krenule su neslužbene informacije i spekulacije o tome tko bi bio novi vodeći čovjek "Prometa".

Među kandidatima se tako spominju bivši direktor Igor Vitić koji je prijevozničku tvrtku vodio od 2006. do 2010. godine, a u trenutku preuzimanja dužnosti bio je član HSP-a, tadašnjeg koalicijskog partnera HDZ-a u gradu i županiji.

Među potencijalnim pretendentima na ovu dužnost spominje se i Denis Bezić, trenutno zaposlen u "Prometu" kao voditelj službe tehničke kontrole, inače bivši HDZ-ov gradski vijećnik u Sinju i nekadašnji čelnik temeljnog stranačkog ogranka pod Kamičkom.

U kuloarima se pojavilo i ime Miroslava Delića, sadašnjeg direktora "Čistoće", kojemu je navodno ponuđeno čelno mjesto u "Prometu", no ništa konkretnije nismo uspjeli doznati jer je na tu temu bio – bez komentara.

Delić je na čelu "Čistoće" već u drugom mandatu gdje se, po mnogima, pokazao kao uspješan rukovoditelj, tako da bi njegov eventualni angažman u gradskom prijevozniku zasigurno naišao na odobravanje djelatnika.

Svakako, bit će zanimljivo na "Prometovoj" Skupštini i Nadzornom odboru, čija se zasjedanja sa zanimanjem očekuju.

Budući da se pozivi za sjednicu Skupštine moraju poslati najkasnije tjedan dana prije njezina održavanja, službenu odluku o razrješenju Tomislava Vojnovića i imenovanju novog direktora "Prometa", nećemo znati prije 23. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. listopad 2020 20:34