StoryEditorOCM
Split‘LJUBAV NA PAPIRU‘

‘Stari lav‘ ipak stiže na Sustipan: planule karte za koncert koji se zamalo nije održao zbog odluke splitskog direktora

Piše M. G.
28. lipnja 2023. - 08:30

Ulaznice za naprije zabranjen, a onda ipak odobren koncert Željka Samardžića na splitskom Sustipanu 23. kolovoza s početkom u 21 sat krenule su u prodaju i već od prvog dana izazvale veliki interes publike. Organizator koncerta iz tvrtke PRIMUS PACTA D.O.O. je na online stranici za prodaju koncertnih ulaznica obznanio kako je njihov broj ograničen, te je prvi kontigent već rasprodan.

Prodaja ulaznica za Samardžićev koncet na Sustipanu startala je na simboličan datum, prvog dana ljeta i na Svjetski dan glazbe, a trenutno ih se može kupiti po cijeni od 27 eura za stajanje, dok mjesto za VIP stolom košta 50 eura. Organizator navodi kako su VIP stolovi namijenjeni za minimalno četiri do maksimalno šest osoba, te nakon kupovine nije moguće dopunjavati broj mjesta za stolom. Trenutno je važeća nova cijena ulaznice do isteka tog kontigenta.

Popularni regionalni glazbenik, “stari lav“, kako glasi naziv jednog od Samardžićevih hitova, na sustipanskom koncertu planira izvoditi svoje najpoznatije pjesme poput "Ne daj da te rade", "Devet hiljada", "Posle duge veze"," Zaustavite januar", "Ljubavnik", "Grlica", “Ljubav na papiru”, “Sve što imam nemam”, "Baš šteta", "Stani mi na crtu", "Bezobrazno zelene"... i brojne druge koje je napisao i otpjevao tijekom karijere duge preko 35 godina.

image

Željko Samardžić

Joško Ponoš/Cropix

Podsjetimo, odlukom Marka Pejnovića, ravnatelja Park-šume Marjan u čijoj je nadležnosti i Sustipan, mostarskom pjevaču s beogradskom adresom sredinom ožujka je najprije odbijen zahtjev za održavanjem koncerta koji je prvotno bio planiran za 19. kolovoza.

- Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu - rekao nam je tada Pejnović u kratkom telefonskom razgovoru. No, radikalno je promijenio stav već istog dana u večernjim satima kazavši kako nije njegovo da donosi odluku o tome te će se obratiti Vijeću za kulturu Grada Splita koje će odlučivati o tom koncertu.

Naknadno je gradonačelnik Ivica Puljak donio zaključak da se koncert Željka Samardžića, oko čijeg su se održavanja na Sustipanu vodili prijepori, proglasi - manifestacijom!

- Organizator manifestacije upućuje se ishoditi odobrenje od strane Ministarstva kulture i medija, Konzervatorskog odjela u Splitu, obzirom da je Sustipan zaštićeno kulturno dobro upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske - stajalo je, između ostalog, u dokumentu koji je potpisao Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 18:14