StoryEditorOCM
Splitnaša posla

Srpanj je na vratima, a puno splitskih apartmana još uvijek ima rupe u kalendaru. Više je razloga, a jedan dominira

30. lipnja 2023. - 08:58

Kako to da za Ultru još uvijek ima praznih apartmana i da usprkos velikom broju turista brojni apartmani još nisu popunili ni top sezonu? Dijelom zbog nerealnih cijena, ali i zato što novokategorizirani apartmani niču kao gljive poslije kiše. Konkurencija je naprosto ogromna, a ne manjka apartmana ni u okolici grada.

Usprkos porastu broja turista, kojima se hvale u turističkim zajednicama Grada i Županije, to još uvijek nije dovoljno za popuniti sve prazne krevete.

Od 1. siječnja do 24. travnja je Pododsjek za kategorizaciju i minimalne uvjete - Split zaprimio 923 zahtjeva za pružanje usluga u domaćinstvu, dok je u istom razdoblju prošle godine zaprimljeno 496 zahtjeva što zorno ukazuje kako se u 2023. u odnosu na lani u Splitu gotovo udvostručio broj novih iznajmljivača. U travnju je, u prosjeku, dnevno zaprimano po dvadesetak zahtjeva za pružanje usluga u domaćinstvu na području Splita.

- Najviše zahtjeva je podneseno za područje užeg dijela grada, Varoš, Grad, Lučac i Bačvice. Primjećuje se i povećan broj zahtjeva u novoizgrađenim zgradama na periferiji Splita. Na području grada zamjetan je povećan broj soba za iznajmljivanje, dok se u prigradskim dijelovima većina zahtjeva odnosi na kuće za odmor - kazala nam je tada Ana Glaurdić Mekinić iz Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 15:46