StoryEditor
SplitČESTITAMO

Splitski liječnik Petar Drviš dobio nagradu za najbolji znanstveni rad, njegova istraživanja jako će pomoći gluhim osobama

Piše Diana Barbarić
5. svibnja 2021. - 12:37

Splitski liječnik doc. dr. sc. Petar Drviš, dobitnik je nagrade KBC-a Split za najbolji znanstveni rad za proteklu godinu.

Kriterij za odabir najboljeg znanstvenog rada djelatnika KBC-a Split objava je znanstvenog članka u međunarodnom časopisu s najvećim čimbenikom odjeka pa i ovaj uspjeh potvrđuje činjenicu da znanstvena aktivnost Sveučilišta u Splitu daje svjetske rezultate, a to se svakako odnosi i na područje neurobionike iz kojeg područja je nagrađeni rad. 

Cilj istaživanja dr. Drviša s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i je razvoj nove generacije elektroda za umjetne pužnice, koja omogućuje rehabilitaciju sluha gluhim osobama. Rad je ostvaren u suradnji s doc. dr. sc. Damira Kovačića s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

image
Priznanje Petru Drvišu
Privatna Snimka

Samo da podsjetimo, prije pet godina prvi put u povijesti splitskog KBC-a na njihovoj je Klinici za uho, nos i grlo obavljena laserska operacija srednjeg dijela desnog uha 45-godišnjeg pacijenta koji je obolio od otoskleroze, okoštavanja slušne košćice.

Upravo je nagrađeni znanstvenik i liječnik doc. dr. Petar Drviš, specijalist s Klinike za ORL, obavio taj operativni zahvat. Sama operacija je trajala nešto duže od sat vremena i prošla je u najboljem redu.

item - id = 1096364
related id = 0 -> 1126942
related id = 1 -> 1126393
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 22:22