StoryEditor
Split‘NEKA LJUDI RADE‘

Splitski gradonačelnik na kraju mandata dao zeleno svjetlo za zapošljavanje: u Javnoj ustanovi za Marjan ‘skrasit‘ će se još devet ljudi

30. travnja 2021. - 22:10

Pripremaju se projekti, ali i nova zapošljavanja u Javnoj ustanovi za upravljanje Park-šumom Marjan. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara dao je suglasnost za popunjavanje devet radnih mjesta.

Na ugovor na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci ravnatelj Javne ustanove može zaposliti šumskog radnika, stručnog suradnika za računovodstvo – knjigovođu financija, administrativnog radnika – blagajnika, vozača i stručnog suradnika – šumara. Suglasnost su dobili za zapošljavanje još četiri djelatnika, ali na neodređeno vrijeme. Tako bi se za stalno u ovoj instituciji trebalo zaposliti dva šumska radnika, jednog skladištara i djelatnika tehničkog održavanja – domara.

Poslali smo upit Javnoj ustanovi kako bi nam objasnili potrebu za zapošljavanjem još ljudi, ali odgovorili su da su trenutno desetkovani bolovanjima, što zbog COVID-a 19, što zbog drugih razloga te angažmanom postojećeg osoblja na projektima pred dovršetkom. Prije tjedan dana kazali su nam da ćemo odgovor morati pričekati još nekoliko dana, ali još nam ga nisu poslali.

Zanimale su nas i javne ili jednostavne nabave u iznosu od ukupno 2.778.000 kuna, za čiju je provedbu Javna ustanova također dobila suglasnost gradonačelnika Krstulovića Opare.

Za obaranje stabala - 62.000 kuna

Tako će se za posao čišćenja zapuštenih parcela izdvojiti, primjerice, 250.000 kuna. Planira se i obnavljanje sustava tehničke zaštite, videonadzora i sustava ulaznih rampi u iznosu od 272.000 kuna, dok bi postavljanje žičane ograde duž granica zaštićenog područja trebalo koštati 182.500 kuna. Gromobranska instalacija objekta u Spinutskoj 33, na adresi gdje se nalazi jedan od ureda Javne ustavne, kao i na objektu na Benama, iznosit će 187.500 kuna. Sredstva su planirana i za monitoringe, odnosno za utvrđivanje vegetacije, izmjeru drvne mase, staništa ptica i vještva, koja bi trebala koštati 172.500 kuna.

image
Nikola Vilić/Cropix

Javna ustanova dobila je zeleno svjetlo i za provođenje postupaka jednostavne nabave za hitne intervencije u park-šumi Marjan, kao što je kontrolirano obaranje stabala, za što je predviđeno 62.000 tisuće kuna. Planira se i izrada studije utjecaja na okoliš fekalnih voda u park-šumi, za koju će se izdvojiti 125.000 kuna.

Izrada projekta sanacije svih Marjanskih skala trebala bi koštati 70.000 kuna. Za statiku i projekt sanacije armiranobetonskog prijelaza za pješake na Ježincu planira se izdvojiti 37.500 kuna. Potrebna procjena stanja i izrada projektne dokumentacije za sanaciju nestabilnih pokosa iznosit će 187.500 kuna.

Zbog pojave dubokih pukotina i rasjeda, planiran je i projekt sanacije nerazvrstane ceste na dijelu kod crkve sv. Jere u dužini od oko 500 metara, a što bi trebalo iznositi oko 125.000 kuna. Za sanaciju piknik zona, izvođenje radova po projektu sanacije koji je izrađen uz suglasnost sa Splitsko-dalmatinskom županijom i splitskim Konzervatorskim uredom, planira se izdvojiti 44.000 kuna. Osim za realizaciju i izradu projekata, Grad Split daje suglasnost Javnoj ustanovi za upravljanje Park-šumom Marjan za provedbu postupaka javne nabave za nabavu kamiona s dizalicom za prijevoz radnika, koja bi trebala koštati 562.500 kuna. Najskuplja stavka projekta je provedba postupaka javne nabave za sustav IPNAS (inteligentni protupožarni nadzorni sustav) u iznosu od pola milijuna kuna.

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 04:03