StoryEditorOCM
SplitODE I ON...

Split ostaje bez svog najpoznatijeg sajma, nakon 27 godina seli se u Zagreb. Gradski vijećnik: ‘Ovako se ne upravlja...‘

Piše A. P.
16. siječnja 2024. - 14:32

Tradicionalni međunarodni sajam GAST ove godine preselio se iz Splita u Zagreb. Kako piše na službenoj stranici GAST-a, sajam se održava od 23. do 25. veljače prvi put u Areni Zagreb, u intenzivno rastućoj cjelogodišnjoj turističkoj destinaciji u Hrvatskoj. 

- Uoči još jedne turističke sezone i prilike da hrvatska turistička ponuda zasja u punom sjaju, pozivamo vas na 28. međunarodni sajam GAST 2024 – centralno mjesto okupljanja ciljane publike, poput vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te ugostiteljskih objekata iz čitave Hrvatske. 

U Zagrebu Vam sajam GAST omogućava da svoje HORECA poslove ugovorite na nacionalnom nivou i u pravo vrijeme pripreme za nadolazeću turističku sezonu ostvarite što veći poslovni potencijal. Sama Arena Zagreb, na do sada najvećoj sajamskoj površini, otvara ekskluzivne mogućnosti te  moderan način prezentacije i promocije pred potencijalnim klijentima i konkurencijom.

GAST 2024, već 28 godina omogućava  Vam direktnu promociju i ugovaranje poslova pred još jednu uspješnu turističku sezonu, uz posjet brojnih glavnih aktera turističke scene: hotelijera, ugostitelja, iznajmljivača iz Hrvatske i regije - piše na službenim stranicama sajma GAST

image
Nikola Vilić/Cropix

Novu lokaciju sajma GAST komentirao je i gradski vijećnik iz redova HDZ-a Jakša Balov koji je prozvao gradonačelnika "da je protjerao sajam iz Splita, a da se hvali sajamskim danima". 

- GAST, kao regionalni sajam koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma, kao i tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma, održat će se 28. put, ne u Splitu, već u Zagrebu.

Za 39 dana, jedan od tri splitska godišnja sajma, privlačit će na desetke tisuća posjetitelja, gostiju, ali u Zagreb. U njihove hotele, restorane, suvenirnice... Ne zamjeram ništa Zagrebu, organizatorima, ali znam kako ovo nije način na koji se upravlja događajima koji trebaju Splitu!

Umjesto da gradonačelnik i njegovi najbližih suradnici obilaze organizatore i privlače ih, on svojim neznanjem zatvara splitsku ponudu i odbija investitore i gospodarstvenike, a posebno s ponudom izvan srca sezone, onda kada treba jačati turizam i prihode našem Splitu.

Žalim zbog ovakvog razvoja, ali siguran sam kako ćemo važne manifestacije vratiti u Split. Samo moramo prije toga počistiti Banovinu i od tamo izbaciti sve one koji svaku, ama baš svaku inicijativu koja doprinosi i donosi zaradu tretiraju kao nepoželjnu. Tako znaju raditi samo oni koji nikad nisu u realnom sektoru zaradili kunu ili euro. Samo ajte ća! Splite izdrži! - poručio je Balov.

image

Jakša Balov o sajmu GAST

Facebook/Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 05:05