StoryEditorOCM
SplitNEVJERNI TOME

Splićani uopće ne vjeruju da će Žnjan biti uređen po projektu: Lipo je to sve na papiru, samo da ne prevladaju privatni interesi pa da se nemamo di kupat, šetat...

Piše A.B.
13. studenog 2021. - 13:05
Žnjanski plato sada je pustopoljina, a bude li sve kako je planirano, bit će rekreativno-zelena oazaVladimir Dugandžić/Cropix

Da je Žnjan leglo nereda, "ukradenih kvadrata" i ilegalnih objekata, i ptice na grani već znaju. Omiljeno rekreativno okupljalište Splićana čim proviri malo sunca upravo je ovaj zapušteni plato.

U razgovoru s našim sugrađanima vidljivo je da se u jednom slažu - svi žele da Žnjan bude na korist građana, da bude dostupan svima, da se mogu prošetati, okupati na plaži i popiti kavu po razumnoj cijeni.

S planom uređenja Žnjana zadovoljni su svi, nitko nema ništa protiv, ali ono čega se pribojavaju je da će, kako to inače kod nas biva, prevladati privatni interesi.

Josip Mijić iz Karakašica kod Sinja povukao je sve do Splita. Ne zna mnogo o planovima za Žnjan i o "neredu" koji ovdje vlada već više od desetljeća, ali trenutačna situacija ne čini mu se idealna.

- Treba n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 21:51