StoryEditorOCM
SplitPOVODANJ U OBJEKTIVU

Splićani se pod udarom pljuska snalaze kako znaju; bilo je mokrih i bosih nogu, upadanja u lokve... Službe su na terenu

Piše Lucija Vujnović
23. rujna 2023. - 12:02

Subotnje jutro započelo je jakom kišom i grmljavina čime službeno možemo obilježiti kalendarski prvi dan jeseni. 

Kad je jutros dobro zapljusnulo, unatoč najavljenom pogoršanju vremena, mnoge je kiša uhvatila nespremnima, barem što se izbora obuće tiče. Bilo je mokrih nogu koliko hoćeš, neki su i bosi hodali...

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Kišobrani nisu puno pomagali, pa je sasvim izgledno da su svi koji su se zatekli vani pokislo ko miševi.

Dok mnogi imaju luksuz uživanja u vikendu u udobnosti svoga domu, iz "Vodovoda i kanalizacije" imaju pune ruke posla, no zasad nemaju dojava građana. 

- Pratimo vremensku prognozu i stanje u gradu te surađujemo i s "Čistoćom". Imamo jednu dežurnu ekipu, no dodali smo još jednu zbog obilne kiše tako da su trenutno dvije ekipe na terenu. Ako bude potrebno, u stanju pripravnosti je još jedna - poručio je Ivica Perić, tehnički direktor VIK-a.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Posebno nadgledamo četiri kritičke točke u gradu, a to su: Poljička cesta, Ulica sedam Kaštela, križanje Dubrovačke i Ulice Domovinskog rata te izlaz iz grada, ispod Pujanki.

image
Tom Dubravec/Cropix

Najviše intervencija je na sjeveroističnoj strani Poljuda, a često bude problema i na križnju Dubrovačke i Domovinskog rata zbog nizbrdice. Kad kiša obilno pada, šahte sporije "gutaju" vodu što dovodi do problema - objasnio je. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Većih problema nema, već djeluju preventivno. Dodaje i kako su spremni za nadolazeću jesen koja sa sobom donosi puno ovakvih kišnih dana. 

image
Vojko Bašić/Cropix

A spremni su i vatrgoasci koji također nisu zabilježili neke veće intervencije. 

- Dosad smo imali dvije intervencije - jednu na Voćnom trgu u Dobrićevoj ulici gdje je DVD Split ispumpavoe vodu, dok smo pokraj Jokera na Putu Brodarice, uklonili odlomljenu granu - izvijestili su. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 22:32