StoryEditorOCM
Splitkoje je ovo stoljeće

Splićani ogorčeni jer im je cijela ulica u mraku zbog - komaraca! Spominju se i sabotaže: ‘Problem je jedna osoba...‘

Piše Mia Uzinić
5. travnja 2024. - 17:41

Antonia Bikić, ogorčena stanarka Ulice fra Grge Martića na Sućidru vodi borbu s pojedincima koji bojkotiraju postavljanje rasvjete u kvartu jer im, kako kaže, smetaju komarci. Antonia je majka djeteta koje pohađa treći razred osnovne škole. 

image
Tom Dubravec/Cropix

- Već duže vrijeme vodimo borbu, uz pomoć kotara i grada. Zimi moje dijete po mraku hoda, što smatram apsurdnim u 21. stoljeću. Saznali smo da se jedan maleni broj stanara ulice, točnije jedna kuća u kojoj također borave djeca, ne slaže s tim da se postavi rasvjeta u ulici.

Razlog tome je, zamislite, to što im smetaju komarci. Smiješno, ali istinito. Ne znam više kako i kome da se obratimo, čija je sramota da u današnje vrijeme netko može Gradu zabraniti da stavi svjetlo u ulicu?

U ovome mraku se redovito i auta slupaju. Pa i najzabačenija sela u Hrvatskoj imaju svjetlost i rasvjetnu lampu. U kojem stoljeću živimo? Komarci smetaju? A to što mi dijete ne vidi staviti ključ u bravu i boji se po mraku ići kući, zbog nečijeg bezobrazluka i sebičnosti, nikome ništa - ističe. 

image

Stup bez lampe

Antonia Bikić

Kaže da je rasvjeta nekoliko puta bila spojena, ali je svaki put dotične osobe razbiju, a i žice su raskidane. Većina stanara ne stvara probleme, samo jedna određena osoba, bez čijeg potpisa se, kako kaže, ne može ništa. Kontaktirali smo i predsjednika Gradskog kotara Sućidar, Hrvoja Goretu, koji nam je samo kazao da nije upoznat s ovim slučajem. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 05:45