StoryEditorOCM
Splitje li i doma tako?

Slovenac u Splitu izveo manevar kakav se rijetko viđa; bio je u lijevoj traci, pa se naglo predomislio, a onda show...

Piše P. K.
11. veljače 2024. - 17:14

Na Facebook stranici “Prometne zgode i nezgode” objavljen je video u kojem se automobil slovenskih registracijskih oznaka na križanju naglo predomislio, prešao prvo preko jedne pa druge pune razdjelne crte i nakon svega projurio preko pješačkog prijelaza na kojem je, usput budi rečeno, bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake. 

U videozapisu objavljenom na Facebooku vidljivo je da vozač na križanju Poljičke i Dubrovačke ulice stao u krajnje lijevu traku, koja vodi put Firula. No, u zadnji tren se predomislio i odlučio zbog svog komoda ugroziti vozila i pješake koji su se u tom trenu nalazili na cesti. 

Dva puta prešao je preko pune razdjelne crte i projurio preko križanja, unatoč tome što je na obližnjem pješačkom prijelazu bilo upaljeno zeleno svjetlo. Na sreću, pješaka na prijelazu u tom trenutku nije bilo. No, ovakve situacije na splitskim prometnicama nisu nikakva novost.

- Danas u kilometar puta, dva taksista kroz debelo crveno, ženska kroz cilu Domovinskog rata tipka na mobitelu, ženska mi se s lijeve strane ubacuje pred auto u 20 metara, ja moram kočit, a ona usporava bez razloga... Tko će sve nabrojiti u 5 kilometara ceste - napisao je jedan komentator.

Često se priča da su Splićani bezobrazni vozači, a ovaj video je dokaz da opasna vožnja nije strana ni našim zapadnim susjedima. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:07