StoryEditor
Split'Zimski akvarel'

Sitno brojimo do početka adventa u Splitu, krenula bitka za popularne kućice: stigle ponude od 6 do 77 tisuća kuna, evo koje tvrtke se natječu za unosan zimski posao

Piše Nina Glučina Ramadža
9. studenog 2018. - 20:27
kucice

Potencijalni izlagači okupili su se u petak u prostorijama tvrtke Spalatum D.M.C. na otvaranju ponuda za izlaganje, prezentaciju i prodaju proizvoda i usluga na manifestaciji Zimski akvarel, ovogodišnje adventske i božićne svečanosti u Splitu, kojih je pristiglo ukupno 32.

Poziv za dostavljanje ponuda objavljen je na internet stranicama tvrtke Spalatum D.M.C. 30. listopada, a u povjerenstvu su na jučerašnjem otvaranju bili Antonija Maletić kao predstavnica Grada, Marijana Pivalica u ime Turističke zajednice Grada Splita i Tomislav Plazibat ispred agencije Spalatum D.M.C.

Najvišu novčanu ponudu za tip G, odnosno ugostiteljski tip kućice (restoran ili kafić) s kompletnom ponudom hrane i pića na Rivi ponudio je Toto Burgers Bar sa iznosom od 77 tisuća kuna.

Za kućicu tipa K, odnosno one na Trgu Gaje Bulata i ispred zgrade HNK najviša ponuda od 12,333 kune je bila od tvrtke "Naša fitica", dok je za kućicu tipa A, koja će imati jednostavnu ugostiteljsku ponudu poput fritula, palačinki i uštipaka najveći iznos je ponudio ugostiteljski obrt "Ring" sa iznosom od 71,112 kuna.

Obrt "Trend" je najviše ponudio za trgovačke kućice na Rivi, tip H, i to 22,650 kuna, dok je za tip kućice D sa iznosom od 14 tisuća kuna najbolju ponudu imala tvrtka "Tiramoli".

Predstavljen adventski program u Splitu, već sutra kreće i natječaj za kućice: duh Božića vraća se na sve gradske trgove, evo što se sve Splićanima sprema za blagdane

Navedeni najviši iznosi su ponude samo za prioritetni izbor kućica, a svaki od ponuditelja je uz njega imao još najmanje dvije zamjenske opcije ukoliko mu ponuda za prvu opciju ne bude najbolje rangirana od svih pristiglih.

Za zonu Galeriju Umjetnina stigla je jedna prioritetna ponuda od obrta Amper u iznosu od 6,003 kune, isto kao i za vlakić od obrta Petra u iznosu od 5,005 kuna.

- Ukupno je 26 kućica i dvije zone koje se cijele daju zakupniku. Interes je veći nego lani, imamo više ponuda nego što ih je prošle godine bilo. Povjerenstvo će pregledati sve pristigle ponude i provjeriti urednost dokumentacije te nakon toga u ponedjeljak tijekom dana na stranicama Spalatum D.M.C.- a objaviti rezultate- kazao je Ante Šunjić, direktor tvrtke Spalatum D.M.C.

Startna cijena za kućice je bila niža nego lani pa su i ponude potencijalnih stanara kućica bile cjenovno skromnije u odnosu na prošlu godinu. Kao i prethodnih godina glavni kriterij po kojem će se odlučiti tko je dobio kućice, biti će visina ponuđenog iznosa, a potom i ispravnost priložene dokumentacije.

#ADVENT U SPLITU#ZIMSKI AKVAREL

Izdvojeno

06. srpanj 2020 13:47