StoryEditor
SplitNEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Saša Horvat, gradski vijećnik HGS-a osuđen na uvjetnu kaznu zbog pada žene iz VIP lože na koncertu 2Cellos

Piše PSD
22. studenog 2021. - 21:56

Saša Horvat, gradski vijećnik Kerumovog HGS-a, osuđen je nepravomoćno na uvjetnu kaznu zatvora zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, piše Dalmatinski portal.

Riječ je o padu gošće s tribine pred kafićem "Ćakula" na koncertu 2Cellos. Kako se navodi, žena je sjela na stolicu koja se nalazila uz sam rub ograde te pala kroz otvor ograde s visine od gotovo četiri metra i zadobila ozljede na glavi, potres mozga i prijelom slabinskog kralješka.

Horvat i Ivica Kalebić, stvarni voditelj obrta "Može", zadužen za tribinu ispred "Ćakule", osuđeni su na po deset mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine. Tužilaštvo je tražilo zatvorsku kaznu. Horvat je na optužnicu dospio kao direktor trgovačkog društva "Vitrina" u sklopu kojeg je poslovala Ćakula. Terete ga da je naložio Kalebiću postavljanje montažne tribine bez adekvatne zaštitne ograde s popunom, već je ograda sačinjena od jedne cijevi na koju je po Horvatovom nalogu postavljena tkanina crne boje bez pisanog upozorenja ili znaka da nema zaštitne ograde.

I Horvat i Kalebić su naveli da se ne osjećaju krivima.

Damir Blažević, odvjetnik Ivice Kalebića, istaknuo je kako je njegov branjenik postupao isključivo po Horvatovim napucima.

Branitelj Saše Horvata, odvjetnik Predrag Jelavić, smatra da je u optužnici čitav niz nepotrebnih činjeničnih navoda koji zamagljuju suštinu postupka i da je do pada žene došlo isključivo zbog pogrešaka prilikom montaže tribine, piše Dalmatinski portal.

item - id = 1145142
related id = 0 -> 1159614
related id = 1 -> 1159523
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. siječanj 2022 10:04