StoryEditorOCM
Splitnovi list

Rošada u nadzornom odboru splitske komunalne tvrtke. Novinarka, informatičar i elektrotehničar će u ‘Parkove i nasade‘

Piše G. R.
11. listopada 2023. - 15:03

Smijenjena su tri člana Nadzornog odbora „Parkova i nasada” odlukom Banovine. Dva agronoma i pravnicu, zamijenit će novinarka, informatičar i elektrotehničar. 

Branimir Urlić, agronom i član stranke Pametno za Split i Dalmaciju odlazi iz Nadzornog odbora, uz kolegu agronoma Marina Kukoča te pravnicu Ivanu Krstulović.

Jutros su obaviješteni o smjeni, a kao razlog rošade rečeno im je da su "Parkovima" potrebni novi „članovi nadzornog odbora drugih profila”.

Zamijenit će ih djelatnik teleoperaterske firme Tonći Kučić, novinarka Slobodne Dalmacije Jasenka Leskur Staničić i djelatnik HEP-a Hrvoje Olujić.

Smijenjeni trojac je izabran na prvom natječaju za nadzornike, a tada je gradonačelnik Ivica Puljak surađivao sa strankom Pametno za Split i Dalmaciju Puljak. No, „ljubav” je odavno pukla tako da je odlazak Urlića bio samo pitanje vremena, a taj trenutak je očigledno stigao.

Splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić je potvrdio smjenu i ponovio iste razloge za postavljanje novih ljudi u Nadzorni odbor „Parkova i nasadi”.

- Članovima Nadzornog odbora Parkova i nasada zahvaljujemo na dosadašnjem radu.  Naime, postigli su smjer koji smo željeli dajući svoj profesionalni obol. Kako se tvrtka razvija, procijenili smo da nam je potrebno uključiti članove nadzornog odbora drugih profila, stoga smo imenovali nova tri člana društvenog i tehničkog smjera – kazao je Kuzmanić.

Podsjećamo, "Parkovi" su preuzeli upravljanje tržnicama, ali i javnom rasvjetom, tako da je ozelenjavanje i održavanje zelenila samo jedan segment njihova posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 18:32