StoryEditorOCM
Splitpresica

Puljak kritizira Slobodnu: ‘Relativizirate nasilje jer pišete da je napadnuto vozilo, a ne splitski dogradonačelnici‘

Piše Split SD
20. prosinca 2023. - 13:33

Gradonačelnik Ivica Puljak sazvao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao incident nakon derbija Hajduka i Dinama u Zagrebu. Poziv na izvanrednu presicu stigao je jutros, a iz Ureda Grada Splita su objavili kako će zbog drugih planiranih obaveza gradonačelnik govoriti samo o toj temi.

Pa je tako gradonačelnik istaknuo da je nedopustiva relativizacija nasilja te u tom smislu prozvao Slobodnu Dalmaciju spočitavši kako pišemo da je napadnut automobil, a ne splitski dogradonačelnici.

Zagrebačka policija provodi izvide: Kuzmanić i Ivošević nisu bili u štićenoj zoni, odbili su podnijeti prijavu isti dan

Puljkov dogradonačelnik Kuzmanić opisao napad na auto nakon derbija u Zagrebu: ‘Da je bilo obrnuto, digla bi se vojska‘

Ivošević tvrdi da su nakon derbija nasrnuli na njegov automobil u Zagrebu. Kaže i da su utekli kad su ga vidjeli

Novinare je zanimalo i je li gradski vrh na utakmicu išao službeno, a Puljak je odgovorio da su oni dužnosnici 24 sata dnevno.

- Mi smo uvijek predstavnici Grada Splita i bili smo dijelovi službene delegacije na stadionu. Ponašali smo se prema svim protokolima. Ja sam bio sa službenim automobilom, dok su se oni nalazili u automobilu splitske tvrtke ali oni su uvijek, pa i tada bili dužnosnici Grada Splita jer su to 24 sata. Istraga je u tijeku, siguran sam da će policija učiniti sve kako bi pronašla nekoliko huligana. Nakon tog incidenta, mnogi građani Zagreba prišli su dogradonačelnicima i ponudili im pomoć i sami izrazili žaljenje zbog tog događaja -  kazao je Puljak te još jednom kazao kako relativizacija događaja nedopustiva.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:21