StoryEditorOCM
Splitžrtva sustava

Prije godinu dana umro je naš Vladimir Matijanić, još uvijek čekamo objašnjenje njegove smrti

Piše Damir Pilić
5. kolovoza 2023. - 00:28

I prođe prva godina bez našeg Vlade. Njega nema, a nema ni potpune istine o okolnostima njegove smrti. To je ono što još uvijek čekamo, evo točno dvanaest mjeseci.

Ono što se zna jest da je Vladimir Matijanić zadnja četiri dana života uzalud tražio pomoć splitskih liječnika, pokušavajući ih uvjeriti da ga zbog opasno narušena zdravstvenog stanja prime u bolnicu, ili makar da ga temeljito pregledaju. Ali zdravstveni sustav je ostao gluh i nijem na njegove molbe, pa je na kraju naš drug i kolega zauvijek zanijemio.

Ono što se još uvijek ne zna jest tko je odgovoran za taj smrtonosni nemar i nehaj.

Da je Vlado živ, on bi to u ovih godinu dana manirom rasnog istraživačkog novinara triput istražio, provjerio i objavio, ali Općinsko državno odvjetništvo u Splitu - koje vodi postupak protiv nepoznatih počinitelja zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja – tek je nedavno dovršilo dokazni postupak i još nije objavilo odluku.

Ako će istraga državnog odvjetništva biti barem upola savjesna i precizna kakve su bile Matijanićeve novinarske istrage, uskoro ćemo znati zašto je naš Vlado morao umrijeti. Vlado se u svojim istragama nikad nije plašio kojeg će moćnika ili političku stranku „zakačiti” – pa se tako nije plašio ni ako na kraju istrage stoje visoke ličnosti iz HDZ-a - te bi bilo lijepo znati da i naše državno odvjetništvo slijedi takve istražne principe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 13:17