StoryEditorOCM
SplitGradsko vijeće

Šef splitskog HDZ-a: ‘Puljak danas ima dvije skrivene namjere, na djelu možemo vidjeti PR službu gradonačelnika...‘

Piše Tanja Gattin
12. veljače 2024. - 08:32

U 9 sati počinje sjednica Gradskog vijeća Grada Splita na kojoj će se raspravljati o prijedlozima gradonačelnika Ivice Puljka radi izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita i GUP-a, a sve radi preispitivanja smanjenja građevinskog područja unutar park-šume Marjan.

Raspravljat će i o prijedlozima za pomoć splitskim poduzetnicima, ali i ukidanju Upravnog odjela za gradsku imovinu kojim je upravljala na natječaju izabrana pročelnica Maja Đerek, koja je kasnije udaljena s dužnosti, te se na posao pokušava vratiti putem Službeničkog suda. 

image
Vojko Basic/Cropix

Na dnevnom redu je i prijedlog radi kupnje nekretnine na Peristilu za pola milijuna eura, te prodaja gradske čestice zbog formiranja građevinske čestice radi izgradnje trgovačkog centra Kaufland na Trsteniku.

Prije početka sjednice priopćenjem se javnosti obratio Tomislav Šuta (HDZ) koji poručuje da "Puljak na današnjoj sjednici ima dvije skrivene namjere!"

image

Tomislav Šuta

Vojko Basic/Cropix

- Današnjom sjednicom ponovno na djelu možemo vidjeti PR službu gradonačelnika i to kroz točke 14. i 18., odnosno donošenje kratkoročnog akcijskog plana što je zapravo dokument kojeg je Puljak već prije 2 godine trebao donijeti za rješenje problema na Brdima, a drugi je novi reustroj u Banovini - navodi Tomislav Šuta i nastavlja:

- Kad je donosio zadnji reustroj gradske uprave 2022. godine, Puljak nas je uvjeravao da je takav reustroj idealan i najbolji u povijesti, misleći da ga je prilagodio svima koje je htio zbrinuti u gradsku upravu. Iznenada mu je planove poremetila Maja Đerek, čijim odlaskom se Puljak sjetio da možda ipak nije tako idealan ovakav reustroj te sada predlaže novi - s ciljem da onemogući Đerek eventualni povratak u Banovinu kojeg se boji po završetku postupka koji je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 04:05