StoryEditorOCM
SplitCENTAR PLATIO BUSEVE

Predsjednik splitskog HDZ-a opleo po poteštatu: ‘Rejting 1%, pravi se Englez i hvali tuđim!‘, Puljak: ‘Svi protiv HDZ-a‘

Piše Split SD
18. veljače 2024. - 18:28

HDZ Split na svojem je Facebooku podijelio izjavu predsjednika ogranka Tomislava Šute koji je komentirao gostovanje Ivice Puljka u emisiji "Nedjeljom u dva" kod Aleksandra Stankovića na HTV1. 

Puljka je nazvao "predsjednikom stranke s rejtingom od 1%" koji se "pravi Englez" hvaleći se tuđim, odnosno, HDZ-ovim projektima i političarem koji "mašta veliku koaliciju ljevice" koja je moguća samo ako Centra u njoj - ne bude:

- Ivica Puljak, predsjednik stranke s rejtingom od 1% ima jednak broj gostovanja u Nedjeljom u 2 kao i premijer Plenković. Toliko medijskog prostora, a retorika ista kao kad je prvi put gostovao. S bitnom razlikom - prvi put je mogao glumiti naivnog zanesenjaka i znanstvenika koji želi mijenjati stvari.

Ivica Puljak više nije simpatični oporbenjak s fakulteta nego već 3 godine gradonačelnik drugog najvećeg grada u državi, dakle čovjek koji obnaša izvršnu vlast i ima odgovornost za upravljanje Splitom. To je pozicija s koje on mora polagati račune, a ne se praviti Englez u prime terminu s nacionalnom frekvencijom.

Ivica je imao priliku sve to što je danas rekao u emisiji napraviti u svom mandatu, ali gradonačelnik je koji nije ispunio svoja obećanja i koji nema rezultate. Sve nabrojano, od Žnjana, preko Tehnološkog parka, do garaža, aglomeracije i ITS sustava projekti su koje mu je HDZ ostavio. I da parafraziram Teslu, nije mi žao što se hvali njegovima, žao mi je što nema svoje.

Velika koalicija ljevice o kojoj mašta, moguća je samo ako CENTRA ne bude u njoj jer iskustvo je pokazalo - gdje bračni par Puljak prođe tu trava više ne raste. Odrekli su se svih partnera i bivših kolega kao da ne postoje, a vjerni su samo kupljenom žetonu Barbiru.

Vrijeme vam je isteklo i još 3 gostovanja u Nedjeljom u 2 više ne mogu popraviti sve loše što ste u Splitu napravili - izjavio je Šuta.

image
Fotografija: Screenshot/HDZ Split

Puljak se na Facebooku nije osvrnuo na Šutinu izjavu već istaknuo kako je Centar spreman na bezuvjetnu koaliciju nastojeći okupiti građane oko "MI-ONI" retorike usmjerena prema HDZ-u kao ideje oko koje će stranke koalirati i građani glasati:

- Jučerašnji prosvjed pokazao je potencijal za promjene u društvu, kao i želju građana da se oporbene stranke koje su ga organizirale ujedine.

Pozivam ih da pokažemo kako se možemo ujediniti oko jednostavne ideje da ćemo smijeniti HDZ i zamijeniti ga nečim boljim što će uvesti red u Hrvatsku.

Stranka Centar otvorena je za okupljanje i nećemo postavljati nikakve nepremostive uvjete ili veta, upravo zato da ne bi došlo do opravdanja neujedinjavanja- napisao je Puljak.

Tijekom gostovanja Puljak je kazao kako je organiziranje autobusa platila stranka, a ne Grad Split i to oko 3.000 eura. U većini intervjua se doticao nacionalnih političkih tema.

image
Fotografija: Screenshot/Ivica Puljak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 17:33