StoryEditorOCM
SplitZAVRŠEN NATJEČAJ

Poznati splitski arhitekt dobio posao preuređenja Peškarije! Mijenja se namjena prostora ispred ulaza u zgradu, ambiciozna je investicija u pitanju...

Piše Antea Burazin
21. studenog 2022. - 19:34

U povojima je projekt za preuređenje splitske peškarije. Identiteta grada staroga preko 130 godina.

Kako nam kaže Siniša Gašparević, direktor "Parkova i nasada" na javnom je natječaju projekt dobio arhitekt Dinko Peračić. Za projekt su se natjecale još dvije tvrtke, no Peračićeva je ponuda bila najjeftinija.

Iako je projekt još uvijek u fazi izrade, u planu je zatvaranje otvorenog prostora ispred peškarije gdje se do prije koju godinu prodavala riba. Na otvorenom dijelu ribarnice prodaja ribe ukinuta je 2019. prema odluci Državnog inspektorata i veterinarske inspekcije.

image
Joško Ponoš/Ilustracija/Cropix

Prilikom rekonstrukcije otvoreni dio ispred ribarnice pretvorio bi se u zatvoreni objekt, svojevrsni "food court". Svakako, projektant još uvijek treba odlučiti u kojem će smjeru to ići, a vrijednost investicije ne bi bila manja od milijun eura.

Gašparević nam je potvrdio i kako bi se išlo u proširenje objekta prema Marmontovoj ulici zbog nedostatka prostora, a u sklopu toga napravio bi se i još jedan javni wc.

image
Joško Šupić/Cropix

- Na projektantu je još uvijek da odredi u kojem će smjeru to ići, no bit će to jedan moderan objekt.

Kada napravimo nešto konkretno od tog projekta, poslat ćemo ga konzervatorima da se oni usuglase i provjere je li sve u redu. S obzirom na to da na tom potezu nema nijedan javni wc, planiramo ga napraviti u sklopu toga - dodaje Gašparević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. siječanj 2023 01:38