StoryEditorOCM
SplitFAST FOOD KONKURENCIJA

Popularni američki lanac brze hrane KFC do ljeta stiže u Split: natječaji za neke poslove su već otvoreni, a planiraju zaposliti čak 150 ljudi

8. siječnja 2017. - 17:54

Ako u našem gradu nečega ne manjka, onda su to nedvojbeno fast foodovi, pečenjarnice i slični sadržaji u kojima za malo novca možete dobiti porciju brzo pripremljene hrane. No, budući da takvi ugostiteljski objekti imaju dobru prođu kod šire populacije, ne čudi konstantno otvaranje novih.

Svi oni, uključujući posebno i planetarno popularni "McDonald's" koji se pod Marjanom raširio na četiri lokacije, ubrzo će dobiti konkurenciju, jer će se do ljeta otvoriti prvi restoran "Kentucky Fried Chicken" (KFC), a riječ je o poznatom američkom lancu brze hrane koji je, u skladu s nazivom, svjetski poznat po prženoj piletini. Potvrdio nam je to i Goran Golubić, glavni KFC-jev menadžer za Hrvatsku iz tvrtke "AmRest Adria", koja ima licenciju globalne kompanije za naše tržište.

Tvrtka se već priprema za svoj poslovni iskorak, pa su tako nakon šest restorana na različitim zagrebačkim adresama, uključujući i trgovačke centre, odlučili otvoriti svoja vrata i u središtu Dalmacije, raspisujući, među ostalim, i natječaj za radno mjesto asistent-menadžera u našem gradu.

– Tako je, planiramo otvoriti prvi KFC restoran u Splitu ove godine. Plan nam je to realizirati do ljeta – rekao nam je Golubić, koji je na upit o pronalasku prikladne lokacije, odnosno više njih, odgovorio kako su pronašli jedno poslovno mjesto, te da ih traže još nekoliko. Međutim, o kojim je pozicijama riječ, tvrtka će javnosti otkriti neposredno prije otvaranja objekta.

– Trenutačno imamo otvoren natječaj za neke poslovne pozicije, a prijave su otvorene do kraja sljedećeg tjedna, do kada se mogu prijaviti svi zainteresirani građani. Zapošljavamo ljude na vodećim pozicijama restorana, a za koji mjesec imamo namjeru raspisati natječaj i za ostala radna mjesta. Tijekom ove godine zaposlit ćemo otprilike 30 ljudi, dok nam je dugoročni cilj u radni odnos primiti oko 150 djelatnika u Splitu – komentirao nam je prvi čovjek tvrtke "AmRest Adria".


Biznis od 23 milijarde USD
Lanac KFC datira od daleke 1930. godine, kada je Harland Sanders otvorio prvi takav restoran u Louisvilleu u američkoj saveznoj državi Kentucky. Od tada do danas lanac se samo širio, pa tako sada broji gotovo 16.000 restorana širom svijeta, koji su se rasprostranili u više od 100 zemalja. Svaki dan posjećuje ih po nekoliko milijuna konzumenata, što je koncem 2013. godine rezultiralo prihodom od 23 milijarde dolara. Prvi KFC u Hrvatskoj otvoren je u Zagrebu prije pet godina.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. veljača 2023 22:57