StoryEditorOCM
SplitDETEKTIRALI GA

Policija privela na sud kandidata Domovinskog pokreta koji je Ivoševića nazvao ‘četnikom kojeg treba dobro polomiti‘

Piše Split SD
4. srpnja 2023. - 18:10

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević u ponedjeljak je policiji prijavio 31-godišnjeg Splićanina zbog diskriminacije na društvenim mrežama, odnosno komentara u kojemu ga je nazvao ‘četnikom‘ i napisao da ga ‘treba dobro polomiti‘, javlja tportal koji doznaje da se radi o članu Domovinskog pokreta i jednom od njihovih kandidata na lokalnim izborima 2021. godine

- Majku ti tvoju tebi i dvosmjernoj traci. Uru vrimena vozim, debilu jedan četnički. Treba tebe dobro polomiti‘, stoji u objavi koja, po Ivoševiću, nije prva u tom stilu. Postavljena je tek koji dan nakon što je splitski dogradonačelnik fizički napadnut u centru grada - tako je glasila poruka na Facebooku upućena Ivoševiću zbog čega je komentator zaradio prijavu na temelju čl. 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Radi se o Splićaninu Mateju M., čije je ime tportal pronašo na 20. mjestu liste Domovinskog pokreta na izborima 2021. godine. No, navode kako je već u utorak ujutro izbrisao svoj profil na Facebooku.

Iz splitske policije su potvrdili kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja prekršaja iz čl. 25 Zakona o suzbijanju diskriminacije i danas je uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Splitu.

- Šokiran sam da takav narativ koriste političke aktivne osobe, ali sad je i dosta jasnije zašto je izostala osuda kako navedene stranke, tako i njihovih koalicijskih partnera HDZ-a - kazao je Ivošević za tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 17:32