StoryEditorOCM
SplitPOD ROTACIJOM

Policajac noćas u Splitu prošao kroz crveno i udario u osobno vozilo: Žurio je zbog dojave o sukobu, slijedi mu kazna

Piše Split SD
30. srpnja 2023. - 18:22

Nakon što smo objavili informaciju kako je noćas, oko jedan sat iza ponoći na raskrižju Poljičke ulice s Dubrovačkom i Spinčićevom ulicom došlo do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo službeno vozilo policije i osobno vozilo, u međuvremenu je dovršen očevid.

image
Prometne zgode i nezgode

- Utvrđeno je kako je policijski službenik u raskrižje ušao koristeći upaljene zvučne i svjetlosne signale kretajući se Poljičkom cestom iz smjera zapada u smjeru istoka. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja s Dubrovačkom i Spinčićevom ulicom u raskrižje je ušao dok je bio upaljen znak crvenog svjetla, uslijed čega je prednjim dijelom u lijevu bočnu stranu službenog vozila Škoda udarilo osobno vozilo Opel kojim se vozač kretao Dubrovačkom ulicom iz smjera sjevera u smjeru juga i ušao je u raskrižje dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svijetlo na semaforu - izvijestili su iz splitske policije.

image
Paun Paunović/Cropix

Nadalje, navode kako je utvrđeno da je policijski službenik bio upućen na žurnu intervenciju po zaprimljenoj dojavi o sukobu više osoba od kojih jedna ima pištolj te je zbog hitnosti koristio zvučne i svjetlosne signale sukladno propisima o prednosti prolaska (čl. 149. Zakona o sigurnosti prometa na cestama) a da se pritom nije s nužnim oprezom uvjerio da može kroz raskrižje proći bez opasnosti za sve sudionike u prometu.

- Protiv policijskog službenika podnosi se Obvezni prekršajni nalog sukladno čl.59. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (zabrana prolaska kroz crveno svjetlo) - navode u splitskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 16:39