StoryEditorOCM
Splitmomci iz ‘tesle‘

Okupili se splitski tehničari slabe struje: maturirali su prije 55 godina, ali prijateljstvo i dalje traje

Piše A. P.
28. lipnja 2023. - 12:17

Svečano je bilo prošlog tjedna u srijedu ispred Tehničke škole koja je djelovala pod imenom “Nikola Tesla”, gdje se okupila generacija od 1964. do 1968. godine kako bi proslavila 55. godišnjicu mature, smjer slaba struja.

- Generacija smo koja se trudi redovito okupiti i zadovoljan sam koliko nas je bilo. Bilo nam je super. Bila je ova prilika da se prisjetimo naših školskih dana i starih profesora - kazao nam je Danilo Pokrajac koji nas je i obavijestio o ovom jubileju.

Ispred škole su se okupili Gorana Anđelić (Stanojević), Slavko Bešlić, Boris Cetinić, Veljko Cetinić, Krunoslav Čmrlec, Duško Glavurdić, Katarina Glunčić (Škarpa), Ivan Ivković, Dragan Martinović, Petar Meštrović, Antun Mozara, Luka Pandžić, Ante Peruzović, Danilo Pokrajac, Dragoslav Prizmić, Marinko Tomić i razrednik Jakov Kuljiš. U ugodnu raspoloženju druženje se nastavilo u restoranu “Gusar” na svečanom ručku.

S obljetnice 55. godišnjice mature opravdano su bili odsutni Mate Gardijan, Ivo Kovačević, Mirjana Kragić (Kosić), Pero Kraljević, Petar Pensa i Veža Ranko. Prisjetili su se i prerano preminulih kolega, Darka Barića, Nikice Gamulina (Gama), Ante Štambuka, Slobodana Milata (Ćićo), Dragana Grubišića, Vjekoslava Caktaša, Jurice Jerkovića, Bogdana Pense i Ivana Viličića

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 23:12