StoryEditorOCM
Splitreakcija

O napadu na Ivoševića oglasio se i Barbir: ‘Živimo u državi straha i prividne slobode‘

Piše M. G.
3. veljače 2024. - 13:33

- Živimo u državi straha - osvrnuo se gradski vijećnik Damir Barbir u svojoj reakciji na napad na Bojana Ivoševića, zamjenika splitskog gradonačelnika. 

"Šuti i gledaj svoja posla je rečenica koja je ovoj državi nanijela najviše nepravde od Domovinskog rata. Jer ovo nasilje, stanje nereda i straha je posljedica što svoju djecu učimo da šute i gledaju svoja posla. Mislimo da ih time štitimo, ali zapravo ih ostavljamo na vjetrometini. Za to vrijeme svi ostali ljudi koji proživljavaju nepravdu, a nerijetko i nasilje ostaju sami. Jer šutimo i gledamo svoja posla. Korupcija se širi i obuhvaća sve pore društva, jer šutimo i gledamo svoja posla", napisao je Barbir u svojemu priopćenju dodajući kako "gotova sva djeca u školi imaju sve same petice jer se profesori i nastavnici (čast izuzecima) ne žele zamjeriti roditeljima koji ‘poznaju ravnatelja’ ili nekog drugog moćnika pa je jedino rješenje da šute i gledaju svoja posla".

"Država straha je pojela sve pore društva. Rođaci i klijentelizam te sveprisutna korupcija dominiraju gradom i državom. Nasilje nad Bojanom Ivoševićem koji predstavlja izvršnu vlast i iskešeni očnjaci marginalnih likova i marginalnih članova nekih ekstremnih stranaka na društvenim mrežama su nanijeli manje zla od onih koji ih nisu priveli, procesuirali i osudili, jer su, već znate, šutili i gledali svoja posla. Živimo u državi straha. To je država prividne slobode, one glasne manjine koja terorizira većinu koja ne čini ništa da to, makar i simbolički osudi. Bojan Ivošević je Split. Legitimno izabrani Split. On je napadnut. Očekujem od institucija države da privedu, osude i zaštite hrvatski grad Split od nasilja. To je zadnja linija obrane. A sve pozivam da prestanemo više šutiti. Ako ne zbog drugih, onda zbog nas samih", pozvao je Barbir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 20:27