StoryEditor
SplitSVEUČILIŠTE

Nova COVID pravila u splitskim domovima: mjeri se temperatura, nema posjeta po sobama, nema zamjena, a u slučaju da se student zarazi - mora iseliti

Piše Diana Barbarić
1. rujna 2020. - 13:36

Akademska godina počinje za četiri tjedna i, ne bude li iznenađenja, trebala bi se organizirati na klasičan način uz pridržavanje epidemioloških mjera. 

Međutim, već sada su se "stari" studenti vratili obvezama na svojim fakultetima, barem oni koji imaju posla u rujanskom ispitnom roku. Dio njih će ovih dana stoga useliti i u splitske studentske domove, a kako bi se pritom trebali ponašati detaljno ih je izvijestio Studentski centar Sveučilišta u Splitu. Dakako, ta pravila ponašanja su vezana za pandemiju COVID 19.

Dakle, prilikom ulaska na recepciju, djelatnik Studentskog centra će svakom studentu izmjeriti njegovu tjelesnu temperaturu. Studenti koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu (37,2°C ili više) neće moći useliti u dom.

Svaki student prilikom useljenja morat će potpisati i Izjavu o zdravstvenom stanju i to bez obzira je li je već ranije potpisao. Nadalje, prilikom useljenja studenti će morati održavati fizički razmak od najmanje jednog i pol metra, te nositi zaštitnu masku. Obavezno je i poštivanje socijalne udaljenosti u studentskom domu, te higijensko pranje i dezinfekcija ruku.

Stanari domova će se morati držati svih preporuka epidemioloških službi  i stručnih službi SC-a radi sprečavanja širenja zaraze COVID-19, pa tako neće moću primati ni posjete u sobi, niti organizirati zajedničko druženja u sobama ili zajedničkim prostorijama.

Nisu dozvoljene ni samoinicijativne zamjene soba, a stanari će obavezno morati prijaviti voditelju doma ili djelatniku na recepciji studentskog doma svaku promjenu zdravstvenog stanja koje može dovesti do ugroze zdravlja i života drugih osoba u domu.

- U slučaju propisivanja mjera samoizolacije od nadležne epidemiološke službe ili pozitivnog nalaza na COVID-19, student ne smije boraviti u domu te se mora odmah iseliti. Studentski domovi sukladno uputi MZO-a ne mogu biti mjesta za samoizolaciju. Svako napuštanje mjesta boravišta (odlazak iz Splita) i povratka u studentski dom student je dužan prijaviti na recepciju studentskog doma. Pri povratku u dom student je dužan ponovo ispuniti izjavu o zdravstvenom stanju.

Detaljne upute i rokovi oko useljenja studenta u studentske domove u listopadu za akademsku 2020./21. bit će objavljeni nakon objave konačnih rezultata za upis u studentske domove za akademsku 2020./21. Za sada su ti rezultati samo privremeni, a detaljnije o svemu na www.scst.unist.hr.

item - id = 1041669
related id = 0 -> 1136969
related id = 1 -> 1136899
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 08:54